Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 140 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Söpöt pikkukeksit katoavat parempiin suihin alta aikayksikön. Kahvin makua on niin taikinassa kuin kuorrutteessakin.

Mokkapalat löytävät aina uusia muotoja ja sovelluksia, joilla ne jatkavat suomalaisten kahvipöytien suosikin paikkaa. Nyt mokkapaloista tutut maut ja kuorrute on nerokkaasti valjastettu pienten pikkuleipien muotoon.

Taikina valmistuu helposti etenkin yleiskoneen avulla. Voi, sokeri ja kuivat aineet voi nyppiä myös käsin murumaiseksi. Joukkoon sekoitetaan kananmuna, jonka jälkeen taikina muotoillaan kelmun sisään pötköksi ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään.

Jähmettyneestä pötköstä leikkaamalla saadaan tasakokoisia keksejä, jotka eivät paistettaessa leviä holtittomasti.

Kuorrutus on tavallinen tomusokerista, kahvista ja kaakaojauheesta sekoitettu tahna, joka lusikoidaan jäähtyneiden keksien päälle. Muista koristella nonparelleilla heti, ennen kuin kuorrutus jähmettyy!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 34 kpl
Valmistusaika
30 min + taikinan jähmettyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mokkapalanapit

Ainekset

100
g
voita
¾
dl
ruokosokeria
2¾
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
2
tl
espressopikakahvijauhetta
½
tl
leivinjauhetta
1
kananmuna
KUORRUTUS
2
dl
tomusokeria
2
rkl
vahvaa kahvia
1
tl
tummaa kaakaojauhetta
nonparelleja

Työvaiheet

  1. Laita kuutioitu voi, sokeri ja kuivat aineet monitoimikoneen kulhoon. Anna koneen käydä, kunnes seos on murumaista. Lisää muna ja sekoita taikinaksi.

  2. Kaavi taikina jauhotetulle työtasolle ja muotoile kahdeksi 17 senttiä pitkäksi tangoksi. Kääri tangot tiukasti muovikelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään tunniksi tai yön yli.

  3. Poista muovikelmu ja leikkaa tangot noin sentin viipaleiksi. Laita taikinakiekot leivinpaperin päälle uunipellille.

  4. Paista 175 asteessa 10–11 minuuttia. Siirrä ritilälle jäähtymään.

  5. Sekoita tomusokeri, kahvi ja kaakao kuorrutteeksi. Levitä kuorrutus keksien pinnalle lusikalla. Koristele heti nonparelleilla.

Kommentit (8)

Vierailija

Saattaa maistua ihan hyviltäkin, mutta ohjeistus oli outo siinä suhteessa, että oletusarvona on että jokainen omistaa monitoimikoneen. Ei omista. Ja toi kuorrutus on myös outo. Tämän ohjeistuksen mukaan toi kahvi, tomusokeri ja kaakao vain heitetään samaan astiaan ja sekoitetaan. En usko siitä syntyvän kuvan mukaista kuorutetta, vaan enempikin sellaista tönkköä levitettä. Jos et ole kokenut leipoja, et voi tietää, että mokkapalojen kuorrutus tehdään kasarissa kuumentaen.

Vierailija

En ole koskaan tehnyt mokkapalojen kuorrutusta kuumentamalla. Sekoittanut vaan tomusokerin ja kaakaon siivilän läpi kahvin joukkoon.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei!

Taikinan voi toki murustella käsin ensimmäisessä vaiheessa.

Kuorrute onnistuu ilman kuumentamista vain sekoittamalla ainekset yhteen. Kahvia voi tietysti lisätä pienissä erissä enemmänkin kuin ohjeessa, jos kuorrute tuntuu liian tönköltä. 

Tuuli / Soppa365

Vierailija

Hyviä pikkuleipiä tuli. Mielestäni ei keksejä.

MirJam

Käytin tavallista kaakaojauhetta. Täällä ei ole myytävänä tummaa kaakaojauhetta enkä löytänyt sellaista edes nettikaupoista.

Vierailija

@ MirJam

Tumma kaakaojauhe tarkoittaa sitä ihan tavallista vanhoutenia tai vastaavaa erotuksensa niistä haaleanruskeista pikakaakaojauheista joissa on maitojauhetta ja sokeria.

Vierailija

Kauniita, mutta maku ei miellyttänyt

Yx herkkusuu

Todella hyvät "napit" tuli. Vaihdoin vehnäjauhot manteli-ja maissijauhoiksi ja pienensin rasvamäärää.
Eivät levinneet yhtään. Ihanan murea
lopputulos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
2½
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Leivo pullapohjainen piirakka uusiksi! Vaniljakreemi ja hieman happamat omenat ovat tämän ihanan pullagaleten juju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-pullagalette

Ainekset

1¼
dl
maitoa
2
tl
kuivahiivaa
½
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3½–4
dl
vehnäjauhoja
50
g
pehmeää voita
PINNALLE
4
(500 g)
kotimaista omenaa
½
dl
sokeria
1
tl
kanelia
VANILJAKREEMI
4½
dl
maitoa
1
ps (100 g)
paistonkestävää vaniljakreemijauhetta
VOITELUUN
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Laita maito kulhoon ja lisää kuivahiiva. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot muutamassa erässä. Lisää pehmeä voi alustuksen loppu vaiheessa. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.

  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

  3. Viipaloi omenat kuorineen ja laita kulhoon. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita käsin nostellen ja siirrä sivuun odottamaan.

  4. Vatkaa kulhossa kierrevatkaimella maito ja kreemijauhe keskenään paksuksi tahnaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä noin 20 minuuttia.

  5. Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä isoksi kiekoksi (Ø 35 cm). Levitä vaniljakreemi taikinan päälle, jätä reunoille 5 cm:n kaistale tyhjää.

  6. Nostele omenat vaniljakreemin pinnalle, jätä omenoista kertynyt neste kulhoon. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Sivele reunat munalla.

  7. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana 20 minuuttia. Voit nostaa piirakan keskitasolle viimeiseksi 5 minuutiksi. Anna galeten jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Kylmäsavulohella ja raikkailla vihreillä peitelty pellillinen pannaria on vaivaton lounas isollekin juhlaporukalle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattipannukakku

Ainekset

2
l
tuoretta pinaattia
½
dl
vettä
½
l
maitoa tai kauramaitoa
2½
dl
vehnäjauhoja
3
munaa
2
rkl
piparjuuritahnaa
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria rouheena
Päälle
kylmäsavulohta
rapeaa salaattia
babypinaattia
lehtipersiljaa
herneenversoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä uunipannulle leivinpaperi.
  2. Huuhtele pinaatti. Kiehauta paistinpannulla vesi ja höyrytä pinaattia muutaman minuutin ajan. Valuta pinaatti. Saksi lehdet pienemmiksi paloiksi.
  3. Sekoita maidon joukkoon jauhot, munat, piparjuuritahna, suola ja pippuri. Lisää joukkoon pinaatti. Kaada taikina uunipannulle.
  4. Paista pannaria noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Anna jäähtyä.
  5. Leikkaa pannari annospaloiksi. Levitä pinnalle suikaleiksi leikattua kylmäsavulohta, revittyä salaattia, pinaattia sekä yrttejä.