Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 140 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Söpöt pikkukeksit katoavat parempiin suihin alta aikayksikön. Kahvin makua on niin taikinassa kuin kuorrutteessakin.

Mokkapalat löytävät aina uusia muotoja ja sovelluksia, joilla ne jatkavat suomalaisten kahvipöytien suosikin paikkaa. Nyt mokkapaloista tutut maut ja kuorrute on nerokkaasti valjastettu pienten pikkuleipien muotoon.

Taikina valmistuu helposti etenkin yleiskoneen avulla. Voi, sokeri ja kuivat aineet voi nyppiä myös käsin murumaiseksi. Joukkoon sekoitetaan kananmuna, jonka jälkeen taikina muotoillaan kelmun sisään pötköksi ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään.

Jähmettyneestä pötköstä leikkaamalla saadaan tasakokoisia keksejä, jotka eivät paistettaessa leviä holtittomasti.

Kuorrutus on tavallinen tomusokerista, kahvista ja kaakaojauheesta sekoitettu tahna, joka lusikoidaan jäähtyneiden keksien päälle. Muista koristella nonparelleilla heti, ennen kuin kuorrutus jähmettyy!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 34 kpl
Valmistusaika
30 min + taikinan jähmettyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mokkapalanapit

Ainekset

100
g
voita
¾
dl
ruokosokeria
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
2
tl
espressopikakahvijauhetta
½
tl
leivinjauhetta
1
kananmuna
KUORRUTUS
2
dl
tomusokeria
2
rkl
vahvaa kahvia
1
tl
tummaa kaakaojauhetta
nonparelleja

Työvaiheet

  1. Laita kuutioitu voi, sokeri ja kuivat aineet monitoimikoneen kulhoon. Anna koneen käydä, kunnes seos on murumaista. Lisää muna ja sekoita taikinaksi.

  2. Kaavi taikina jauhotetulle työtasolle ja muotoile kahdeksi 17 senttiä pitkäksi tangoksi. Kääri tangot tiukasti muovikelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään tunniksi tai yön yli.

  3. Poista muovikelmu ja leikkaa tangot noin sentin viipaleiksi. Laita taikinakiekot leivinpaperin päälle uunipellille.

  4. Paista 175 asteessa 10–11 minuuttia. Siirrä ritilälle jäähtymään.

  5. Sekoita tomusokeri, kahvi ja kaakao kuorrutteeksi. Levitä kuorrutus keksien pinnalle lusikalla. Koristele heti nonparelleilla.

Kommentit (8)

Vierailija

Saattaa maistua ihan hyviltäkin, mutta ohjeistus oli outo siinä suhteessa, että oletusarvona on että jokainen omistaa monitoimikoneen. Ei omista. Ja toi kuorrutus on myös outo. Tämän ohjeistuksen mukaan toi kahvi, tomusokeri ja kaakao vain heitetään samaan astiaan ja sekoitetaan. En usko siitä syntyvän kuvan mukaista kuorutetta, vaan enempikin sellaista tönkköä levitettä. Jos et ole kokenut leipoja, et voi tietää, että mokkapalojen kuorrutus tehdään kasarissa kuumentaen.

Vierailija

En ole koskaan tehnyt mokkapalojen kuorrutusta kuumentamalla. Sekoittanut vaan tomusokerin ja kaakaon siivilän läpi kahvin joukkoon.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei!

Taikinan voi toki murustella käsin ensimmäisessä vaiheessa.

Kuorrute onnistuu ilman kuumentamista vain sekoittamalla ainekset yhteen. Kahvia voi tietysti lisätä pienissä erissä enemmänkin kuin ohjeessa, jos kuorrute tuntuu liian tönköltä. 

Tuuli / Soppa365

Vierailija

Hyviä pikkuleipiä tuli. Mielestäni ei keksejä.

MirJam

Käytin tavallista kaakaojauhetta. Täällä ei ole myytävänä tummaa kaakaojauhetta enkä löytänyt sellaista edes nettikaupoista.

Vierailija

@ MirJam

Tumma kaakaojauhe tarkoittaa sitä ihan tavallista vanhoutenia tai vastaavaa erotuksensa niistä haaleanruskeista pikakaakaojauheista joissa on maitojauhetta ja sokeria.

Vierailija

Kauniita, mutta maku ei miellyttänyt

Yx herkkusuu

Todella hyvät "napit" tuli. Vaihdoin vehnäjauhot manteli-ja maissijauhoiksi ja pienensin rasvamäärää.
Eivät levinneet yhtään. Ihanan murea
lopputulos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.