Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Tippaleipien valmistus on hauskaa vappupuuhastelua. Pursottakaa taikinanauhaa yhdessä ystävien tai perheen kanssa ja katsokaa minkälaisen kuvion se muodostaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tippaleivät

Ainekset

Taikina
3
kananmunaa
2
rkl
sokeria
1
sitruunan kuoren keltainen osa hienona raasteena
dl
maitoa
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
suolaa
Uppopaistamiseen
1
l
rypsiöljyä
Koristeluun
vaniljasokerilla maustettua tomusokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää joukkoon sitruunankuori ja maito.
  3. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita hyvin nuolijan avulla. Taikinan tulisi olla paksuhkoa – sellaista, joka ei itsekseen valu pursotinpussista, mutta jota voi vielä sekoittaa nuolijalla.
  4. Anna taikinan olla huoneenlämmössä sillä välin, kun uppopaistoon tarkoitettu öljy lämpenee.
  5. Varaa uppopaistamista varten paksupohjainen kattila, kattilaan sopiva kansi, reikäkauha ja iso lautanen. Levitä lautaselle talouspaperia.
  6. Kaada rypsiöljy paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä se 180-asteiseksi.
  7. Laita tippaleipätaikina pursotinpussiin, jonka olet varustanut pienellä pyöreäpäisellä tyllalla (hyvä koko on noin 2–3 mm). Voit myös pursottaa taikinaa suoraan pursotinpussista, johon olet leikannut pienen reiän valmiiksi.

  8. Pursota taikinaa ristiin rastiin keoksi kuuman öljyn joukkoon. Jos sinulla on metallinen noin 8–10 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä muotti, laita muotti kattilan pohjalle ja pursota taikinaa muotin sisälle.

  9. Paista tippaleipiä noin 2 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita. Jos paistat tippaleivät muotissa, nosta muotti pois esimerkiksi grillipihtien avulla, kun taikina näyttää asettuneen ja pursota seuraava tippaleipä muottiin.

  10. Nosta valmiiksi paistuneet tippaleivät reikäkauhan avulla talouspaperin päälle.

  11. Koristele jäähtyneet tippaleivät vaniljasokerilla maustetulla tomusokerilla.

Kommentit (2)

Vierailija

En todellakaan antaisi lasten osallistua kuumalla öljyllä uppopaistamiseen. Hyvin vaarallista hommaa.

Vierailija

Olen samaa mieltä että tippaleipien tekeminen ei ole lapsille sopivaa77u. Jopa aikuisen leipurin kannattaa olla hyvin varovainen.
Hyvä ohje, tein sen mukaan tippaleipiä ensimmäistä kertaa elämässäni..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.