Kauniin keväisen piiraan saa tehtyä edullisemmin, kun käyttää parsan sijaan varsiselleriä. Se pehmenee mukavasti uunissa ja toimii yllättävän hyvin voimakkaan juuston seurassa.
Varsiselleripiiras
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Nypi voi ja vehnäjauhot muruseokseksi. Lisää tilkka kylmää vettä ja sekoita. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 23 cm) pohjalle ja reunoille ja laita pakastimeen 15 minuutiksi.
-
Esipaista pohjaa uunissa 7 minuuttia. Ota pohja uunista ja laske uunin lämpö 200 asteeseen.
-
Tee täyte. Leikkaa selleri ½ cm:n tikuiksi. Hienonna chilit. Pehmennä selleriä ja chiliä öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Sekoita munat ja kerma keskenään. Raasta juusto joukkoon. Kaada munamaito piirakkapohjalle. Asettele sellerit ja chilit päälle ja kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, kunnes piirakka kiinteytyy eikä enää hylly.
-
Anna piirakan vetäytyä ennen tarjoilua ½–1 t. Tarjoa esimerkiksi etikkaisen ja sinappisen lisäkesalaatin kanssa.
Miksi aina pitäisi laittaa ensin uuni lämpenemään?? Sitten tehdään taikina ja vartiksi jääkaappiin. Kootaan ja uuni lämmennyt turhaan ainakin vartin. Säästetään nyt sähköä, uunin voi laittaa 5min. ennen paistamista päälle, ehtii hyvin nykyiset uunit. Tämä on ärsyttänyt jo pitemmän aikaa, turhaa kulutusta.