
Tämä mehevä suklaabrownie on gluteeniton. Voit leipoa sen paitsi tummasta suklaasta, myös vaikka edellisten juhlien jämäkonvehdeista. Varmista ennen leivontaa käyttämiesi suklaiden gluteenittomuus.
Gluteeniton himobrownie
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Paloittele suklaa kulhoon. Lisää voi. Sulata seos mikrossa tiuhaan sekoittaen.
- Vaahdota sokeri ja munat sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita suklaaseos joukkoon. Lisää perunajauho, kaakaojauhe ja suola ja kääntele sekaisin.
- Painele pala leivinpaperia uunivuokaan (n. 15 cm x 20 cm) ja kaada taikina sen päälle. Kypsennä brownieta noin 30 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja sisus vielä pehmeä. Anna jäähtyä.
- Tarjoa kermavaahdon ja marjojen kanssa.
Vinkki! Voit käyttää brownieen ylijäämäsuklaita tai konvehteja. Varmista niiden gluteenittomuus ennen leipomista.
voiko käyttää muuta sokeria?
Keliaakikko ei voi syödä Fazerinaa. Ja muutenkin esim.oma tyttäreni ei voi syödä mitään suklaita joissa maininta saattaa sisältää vehnää. Tämä on tärkeä huomioida että pelkkä jauhojen pois jättö ei tee tästä gluteenitonta. Tarkkuutta ohjeisiin ettei joku keliaakikko saa oireita kun joku tekee tällä ohjeella hänelle tarjottavaa.
Sama huomio kuin edellä eli Fazerina ei ole gluteeniton, joten ei saisi missään nimessä mainostaa tätä gluteenittomana reseptinä!
Olin tulossa kommentoimaan samaa kuin edellinen. Itse saisin tästä todennäköisesti oireita (jos Fazerinaa käytetty). Toivoisin tarkkuutta silloin kun käytetään sanaa "gluteeniton".
Hei! Kiitos kommenteista. Lisäsin tuonne huomion, että kannattaa tarkistaa käytettävä suklaa, jos leivonnaisen tulee olla täysin gluteeniton.
Kiitos reseptistä! Tätä on tarkoitus kokeilla tuparitarjoiluna. Jos tuplaan annoksen ja teen pellillisen, kestääkö kypsymisessä kuinka paljon kauemmin (tai ollenkaan kauemmin?) kuin yksinkertaisessa reseptissä? Toki seuraamallakin selviää, mutta pelkään leivonnaisen kuivahtamista...
Kyllä keliaakikko voi syödä fazerinaa, koska se on "saattaa sisältää vehnää" -tuote. Keliakialiiton mukaan tällaisia tuotteita voi syödä silloin tällöin. Todellakin aion kokeilla tätä reseptiä!
Tämä keliaakikko ei ainakaan voi syödä Fazerinaa. Jos joku itse tekee valinnan, että syö sellaista mitä ei suositella, niin that's fine. Minä en syö, enkä halua, että kenenkään minulle leipomat ihanuudet jää minulta syömättä reseptin väärän tiedon vuoksi. Se on harmillista molemmille.
Gluteeniton tai ei, olen tehnyt tällä ohjeella jo monta kertaa ja nappiin menee! Korvaan puolet perunajauhoista mantelijauhoilla, ja koostumus senkun paranee. Ihan parasta tietysti on helppous; sekoita tämä tähän ja uuniin! Annan kyllä olla sen kolmisen varttia, muuten jää liian löysäksi.
Käy kaikille? Tuolla reseptillä tehtynä ongelmia olisi vain yllä jo mainitun keliaakikon lisäksi laktoosi-intolerantilla, kananmuna-allergikolla ja vegaaneilla. Heidän kohdalla tämä resepti ei siis muuta mitään normaalitilanteesta. Ihmiset, joilla ei itsellä tai lähipiirissä ole ruokarajoitteita, eivät usein ymmärrä alkuunkaan näitä asioita. Eivät ilkeyttään, vaan siksi, että se on täysin vierasta ja vaatii perehtymistä. Resepti sinällään vaikuttaa herkulliselta, mutta miettikää nyt vähän mitä kirjoitatte.
Eikä käy resepti sellaisenaan myöskään diabeetikolle.
Harmittaa kyllä, että reseptin tekijöiltä näyttää menevän vehnätön ja gluteeniton sekaisin. Ne ovat kuitenkin kaksi eri asiaa. Vaikka tarkistaisi, että suklaa on vehnätön niin se ei välttämättä ole gluteeniton ja päinvastoin. Reseptin ainesosien tarkastaminen on tietenkin jokaisen omalla vastuulla, mutta toivoisin myös reseptin laatijoilta tarkkuutta. Teillä on mahdollisuus olla lisäämässä ihmisten tietoisuutta erityisruokavalioista.
Tämän kommentin tarkoitus ei ole piikitellä vaan oikeasti toivon, että ihmisten tietoisuus allergioista lisääntyisi. Vehnälle allerginen lapseni sai vahingossa vehnää. Hän sai kolme annosta adrenaliinia ja kortisonia suoneen. Joutui silti teholle. Siksi allergiat on minulle niin tunteita herättävä asia.
Kiitos hyvistä huomioista. Muutin nyt reseptin aineslistaa niin, että eri käänteissä puhutaan nimenomaan gluteenittomasta suklaasta. Näin tämä hauska idea jämäkonvehtien käytöstä toimii gluteenittomassakin ohjeessa, jos käyttämiensä konvehtien tai muun suklaan sopivuuden varmistaa ensin.
Tämä on paras Suklaa brownie ikinä! Aina vaan etsin tämän uudelleen netistä ja teen tällä reseptillä kaikki suklaaleivonnaiset. Tästä paistoksesta/pohjasta on ihan mahtava tehdä myös monia suklaisia leivonnaisia erilaisiin tarjoiluihin. Tai ihan vain sellaisenaan nauttia! Kiitos hienosta reseptistä 👌