Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 297 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell
Nam! Ihana brownie maistuu kerman ja tuoreiden marjojen kera.
Nam! Ihana brownie maistuu kerman ja tuoreiden marjojen kera.

Tämä mehevä suklaabrownie on gluteeniton. Voit leipoa sen paitsi tummasta suklaasta, myös vaikka edellisten juhlien jämäkonvehdeista. Varmista ennen leivontaa käyttämiesi suklaiden gluteenittomuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
15 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton himobrownie

Ainekset

200
g
tummaa suklaata ja/tai muuta gluteenitonta suklaata
200
g
voita
2
dl
sokeria
4
kananmunaa
1
dl
perunajauhoja
1
dl
tummaa kaakaojauhetta
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Paloittele suklaa kulhoon. Lisää voi. Sulata seos mikrossa tiuhaan sekoittaen.
  3. Vaahdota sokeri ja munat sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita suklaaseos joukkoon. Lisää perunajauho, kaakaojauhe ja suola ja kääntele sekaisin.
  4. Painele pala leivinpaperia uunivuokaan (n. 15 cm x 20 cm) ja kaada taikina sen päälle. Kypsennä brownieta noin 30 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja sisus vielä pehmeä. Anna jäähtyä.
  5. Tarjoa kermavaahdon ja marjojen kanssa.

Vinkki! Voit käyttää brownieen ylijäämäsuklaita tai konvehteja. Varmista niiden gluteenittomuus ennen leipomista.

 

Kommentit (13)

MarttaMahdoton

voiko käyttää muuta sokeria?

Äiti

Keliaakikko ei voi syödä Fazerinaa. Ja muutenkin esim.oma tyttäreni ei voi syödä mitään suklaita joissa maininta saattaa sisältää vehnää. Tämä on tärkeä huomioida että pelkkä jauhojen pois jättö ei tee tästä gluteenitonta. Tarkkuutta ohjeisiin ettei joku keliaakikko saa oireita kun joku tekee tällä ohjeella hänelle tarjottavaa.

Vierailija

Sama huomio kuin edellä eli Fazerina ei ole gluteeniton, joten ei saisi missään nimessä mainostaa tätä gluteenittomana reseptinä!

Keliaakikko

Olin tulossa kommentoimaan samaa kuin edellinen. Itse saisin tästä todennäköisesti oireita (jos Fazerinaa käytetty). Toivoisin tarkkuutta silloin kun käytetään sanaa "gluteeniton".

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei! Kiitos kommenteista. Lisäsin tuonne huomion, että kannattaa tarkistaa käytettävä suklaa, jos leivonnaisen tulee olla täysin gluteeniton.

Himobrownienainen

Kiitos reseptistä! Tätä on tarkoitus kokeilla tuparitarjoiluna. Jos tuplaan annoksen ja teen pellillisen, kestääkö kypsymisessä kuinka paljon kauemmin (tai ollenkaan kauemmin?) kuin yksinkertaisessa reseptissä? Toki seuraamallakin selviää, mutta pelkään leivonnaisen kuivahtamista...

Juupista

Kyllä keliaakikko voi syödä fazerinaa, koska se on "saattaa sisältää vehnää" -tuote. Keliakialiiton mukaan tällaisia tuotteita voi syödä silloin tällöin. Todellakin aion kokeilla tätä reseptiä!

Glu

Tämä keliaakikko ei ainakaan voi syödä Fazerinaa. Jos joku itse tekee valinnan, että syö sellaista mitä ei suositella, niin that's fine. Minä en syö, enkä halua, että kenenkään minulle leipomat ihanuudet jää minulta syömättä reseptin väärän tiedon vuoksi. Se on harmillista molemmille.

Vierailija

Gluteeniton tai ei, olen tehnyt tällä ohjeella jo monta kertaa ja nappiin menee! Korvaan puolet perunajauhoista mantelijauhoilla, ja koostumus senkun paranee. Ihan parasta tietysti on helppous; sekoita tämä tähän ja uuniin! Annan kyllä olla sen kolmisen varttia, muuten jää liian löysäksi.

Vierailija

Käy kaikille? Tuolla reseptillä tehtynä ongelmia olisi vain yllä jo mainitun keliaakikon lisäksi laktoosi-intolerantilla, kananmuna-allergikolla ja vegaaneilla. Heidän kohdalla tämä resepti ei siis muuta mitään normaalitilanteesta. Ihmiset, joilla ei itsellä tai lähipiirissä ole ruokarajoitteita, eivät usein ymmärrä alkuunkaan näitä asioita. Eivät ilkeyttään, vaan siksi, että se on täysin vierasta ja vaatii perehtymistä. Resepti sinällään vaikuttaa herkulliselta, mutta miettikää nyt vähän mitä kirjoitatte.

Diabeetikon vaimo

Eikä käy resepti sellaisenaan myöskään diabeetikolle.

Fefe

Harmittaa kyllä, että reseptin tekijöiltä näyttää menevän vehnätön ja gluteeniton sekaisin. Ne ovat kuitenkin kaksi eri asiaa. Vaikka tarkistaisi, että suklaa on vehnätön niin se ei välttämättä ole gluteeniton ja päinvastoin. Reseptin ainesosien tarkastaminen on tietenkin jokaisen omalla vastuulla, mutta toivoisin myös reseptin laatijoilta tarkkuutta. Teillä on mahdollisuus olla lisäämässä ihmisten tietoisuutta erityisruokavalioista.

Tämän kommentin tarkoitus ei ole piikitellä vaan oikeasti toivon, että ihmisten tietoisuus allergioista lisääntyisi. Vehnälle allerginen lapseni sai vahingossa vehnää. Hän sai kolme annosta adrenaliinia ja kortisonia suoneen. Joutui silti teholle. Siksi allergiat on minulle niin tunteita herättävä asia.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvistä huomioista. Muutin nyt reseptin aineslistaa niin, että eri käänteissä puhutaan nimenomaan gluteenittomasta suklaasta. Näin tämä hauska idea jämäkonvehtien käytöstä toimii gluteenittomassakin ohjeessa, jos käyttämiensä konvehtien tai muun suklaan sopivuuden varmistaa ensin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2191 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kun pääruoka on valmistettu ja grilli sammutettu, kuvun alla jälkilämmössä tekeytyvät vielä vaahtokarkeilla kuorrutetut suklaa-mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaahtokarkkipannu

Ainekset

1
rs (500 g)
mansikoita
2
ps (à 175 g)
suklaahippuja
2
rkl
maitoa
1
ps (150 g)
isoja vaahtokarkkeja
LISÄKSI
1
pkt (200 g)
Carneval-keksejä

Työvaiheet

  1. Poista mansikoista kannat ja leikkaa isoimmat mansikat muutamaan osaan. Laita mansikat valurautapannuun. Lisää suklaa ja maito. Puolita isot vaahtokarkit ja laita ne suklaan ja mansikoiden päälle pannuun tiiviiksi kerrokseksi.

  2. Kypsennä vaahtokarkkipannua grillin jälkilämmössä kuvun alla 5–8 minuuttia, kunnes vaahtokarkit saavat hieman väriä, tai 220-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

  3. Herkuttele jälkiruoka Carneval-kekseillä dippaillen.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Pidä banaaneja aina pakkasessa, jotta pääset surauttamaan nopeasti tämän herkkupehmiksen välipalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-banaanipehmis

Ainekset

1
prk
maidotonta mustikkarahkaa (Alpro)
200
g
pakastemustikoita
2
banaania pilkottuna ja pakastettuna
1
dl
soijamaitoa
LISÄKSI
esim. marjajauhetta, kuivattuja marjoja, granolaa, tuoreita marjoja, manteleita tai pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita tehosekoittimeen rahka, mustikat, jäiset banaanit ja soijamaito. Anna käydä tasaiseksi. Lusikoi pehmis saman tien tarjoilukulhoihin tai laita hetkeksi pakastimeen.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Jos rakastat yksinkertaista, mehevää ja mureaa raparperipeltipiirakkaa, tämä ohje on sinua varten. Kun mausteita on vienosti, raparperin ihana kesäinen maku pääsee pääosaan.

Tähän peltipiirakkaan uppoaa puoli kiloa raparperia. Suurin osa ohuiksi viipaleiksi leikatuista raparperinvarsista sekoitetaan valmiiksi taikinaan, minkä jälkeen seos levitetään pellille. Näin raparperit jakautuvat tasaisesti ja kypsyessään mehevöittävät pohjan.

Osansa piirakan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
20 min + 35 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiirakka pellillä

Ainekset

200
g
voita tai margariinia
3
munaa (M-koko)
dl
sokeria
6
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
rouhittua kardemummaa
1
tl
jauhettua inkivääriä
¼
tl
suolaa
2
dl
maitoa
500
g
raparperia (noin 1 l raparperipaloja)
Pinnalle
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne muna-sokerivaahtoon yhdessä jäähtyneen voisulan kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon maito.
  4. Huuhdo raparperit ja kuori ne ohuelti tarvittaessa. Leikkaa raparperit poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Sekoita reilu puolet raparperista taikinaan. 
  5. Kaada taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Ripottele päälle loput raparperinpalat ja sokeri.
  6. Kypsennä piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia. Paloittele hieman jäähtyneenä ja tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Tiikerikakku
Tiikerikakku

Tiikerikakku on kuivakakuista parhain ja aateliaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
15 min taikina + 5o min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Tiikerikakku

Ainekset

200
g
voita
2
dl
sokeria
3
kpl
munia
2
tlk
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
3
dl
jauhoja
3
rkl
kaakaojauhoa
3
rkl
kermaa (tai voi sulaa)

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Ota voi pehmenemään huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen leivontaa
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri
3. Lisää joukkoon munat yksitellen samalla vatkaten
4. Sekoita jauhot keskenään ilman kaakaojauhetta ja kaada seos kulhoon
5. Ota 1/3 taikinaa erilleen, ja lisää siihen kaakaojauho ja kermta (tai voi sula)
6. Laita taikina kerroksittain voideltuun ja korppujahotettuun vuokaan. Aloita vaalealla

Paista 175 asteessa 50-60 min

Kommentit (0)