Litteä ja läheinen! Simppeli vehnärieska valmistuu grillin lämmössä hetkessä, ja taipuu moneen tarkoitukseen. Kokeile sitä esimerkiksi hodarin sijaikseksi. Kääräise sisälle nakkeja tai grillattua halloumijuustoa ja munakoisoa.
Grillissä valmistuu usein satsi erilaisia kasviksia, makkaroita ja lihoja. Kun ne kääräisee itse valmistetun kuuman ja pehmeän rieskan sisään, on grilliateria heti selkeämpi herkullinen kokonaisuus.
Grillissä valmistuvat rieskat ovat helppo lisä aterialle. Ne kypsyvät grillissä muutamassa minuutissa. Rieskoihin kääritään muut grillistä tulevat herkut sekä kastikkeet ja salaatit samaan tapaan kuin tortillojen tai pitaleipien sisään.
Rieskataikina syntyy sekoittamalla muutamat ainekset taikinaksi, vaivausta ei tarvita. Taikina saa levätä puolisen tuntia, jonka aikana kasvikset ja lihat ehtivät valmistua grillissä. Sen jälkeen taikinasta kaulitaan ohuita rieskoja, jotka saadaan kauniit raidat kuumassa grillissä.
Vehnärieska
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita jauhoihin suola ja leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30 minuuttia.
- Jaa taikina neljään palaan. Kauli palat jauhotetulla alustalla ohuiksi rieskoiksi.
- Kypsennä rieskat keskilämmöllä grillissä noin 2 minuuttia molemmin puolin.
Onnistuuko uunissa tehdä?
Kiitos kysymyksestäsi, kypsentämistä voi kokeilla niin kuumassa, 225-250-asteisessa uunissa kuin valurautapannulla (ks. vinkki vähän vastaavien leipien paistamiseen https://www.soppa365.fi/reseptit/aamiaiset-valipalat-suolainen-leivonta/...). Suurin riski on ohuiden leipien kuivahtaminen, joten kannattaa tarkkailla kypsymistä ja kääräistä kypsät leivät leivinliinaan paistamisen jälkeen.
Miten mahtaisi onnistua Muurikka pannulla?
Hei!
En näe syytä, miksi ei onnistuisi muurikkapannussa. Kerrothan täällä lopputuloksesta, mikäli päädyt kokeilemaan! :)