
Kylmä kiivi-kurkkukeitto on ihanan raikas aloitus aterialle. Voit valmistaa sen hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
Kylmä, ja raikas sekä maultaan että väriltään oleva kiivi-kurkkukeitto on täydellistä ruokaa hellepäiviin.
Kiivi tuo keittoon hapokkuutta sekä makeutta ja pakasteherneet sekä smetananokare varmistavat, että keitosta saa myös proteiinia, jotta nälkä pysyy loitolla. Valkosipuli ja sitruuna antavat keitolle makua, ja halutessaan nesteenä voi käyttää kylmää kasvislientä veden sijaan.
Keiton ainekset soseutetaan tasaiseksi tehosekoittimessa. Koneen kannattaa antaa käydä muutaman minuutin ajan, jolloin keitosta tulee kuohkeaa ja tasaista. Paahdetut auringonkukansiemenet ja smetana viimeistelevät viilentävän lounasannoksen.
Kylmä kiivi-kurkkukeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele kurkut, leikkaa kannat pois ja paloittele kurkut. Kuori ja paloittele kiivit. Kuori valkosipulinkynsi. Pese ja raasta sitruunankuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Laita kaikki keiton aineet tehosekoittimeen ja soseuta noin 3 minuuttia.
-
Siivilöi keitto halutessasi sileäksi. Säilytä keitto jääkaapissa tarjoiluun saakka.
-
Paahda auringonkukansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin minuutti sekoitellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Kaada siemenet pannusta kulhoon, etteivät ne pala.
-
Muotoile smetanasta kahden ruokalusikan avulla iso nokare kuhunkin annoskulhoon. Kaada kylmä keitto varovasti smetananokareen vierelle. Koristele annokset paahdetuilla siemenillä ja versoilla.
Keitto ??
Siis pitääkö tuota keittää vai soseutetaanko vaan sekoittimessa ??
Siinä lukee
KYLMÄ KIIVI-KURKKUKEITTO
Keitto voi olla myös kylmää. Missään ei mainita keittämistä eikä paistamista eikä grillaamista eikä mitään muutakaan kuumentamista.
Ei tuo ole ainoa keitto, jota ei ole pakko keittää. Esim. gaspachon voi valmistaa hyvin keittämättä, niin minä useimmiten teen.