
Tämä trendiherkku yhdistää kaksi klassikkoa, ikihyvän jälkkärin ja mummolasta tutun kääretortun. Paahteinen sokeri maustaa täytteen sekä viimeistelee koristelun.
Kääretorttu on tekemässä paluuta leivontasuosikiksi. On aika palauttaa mieleen vanhat niksit ja kokeilla uusia makuja.
Tähän kääretorttuun on haettu klassikkojälkkäri crème brûléen makuja. Ne on saatu paahtamalla sokeri pannulla kullanruskeaksi, jäähdyttämällä se levyksi ja sen jälkeen jauhamalla osa levystä hienoksi jauhoksi. Tätä paahdettua sokerijauhoa lisätään kääretortun tuorejuustotäytteeseen ja loppu levy pilkotaan koristeiksi.
Tortun pohja valmistuu gluteenittomasti perunajauhoista ja mantelijauheesta. Kuohkeaa ja onnistunutta pohjaa varten munien ja sokerin vaahdottaminen vaatii kärsivällisyyttä.
Kypsä pohja kumotaan sokeroidulle leivinpaperille ja kääritään heti kuumana rullaksi, jolloin repeämiä ei synny yhtä herkästi. Kun torttu on jäähtynyt, rulla avataan, täytetään ja rullataan uudestaan.
Crème brûlée -kääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
-
Paahda ensin sokeri. Sulata sokeri keskilämmöllä paksupohjaisessa laakeassa kattilassa. Sekoita vasta, kun suurin osa sokerista on sulanut. Anna sen paahtua kullanruskeaksi. Kaada sokerisula leivinpaperin päälle pellille. Levitä se metallilastalla heti ohueksi levyksi. Jauha puolet jäähtyneestä sokerista monitoimikoneella hienoksi. Taita loput paloiksi.
-
Vuoraa pieni, reunallinen pelti (26 cm x 36 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille. Paista uunin keskitasolla 9–10 minuuttia.
-
Ripottele ruokosokeria leivinpaperille ja kumoa kypsä pohja sen päälle. Irrota paistopaperi. Kääri torttu pohjalla olevan leivinpaperin kanssa rullaksi ja anna jäähtyä 5 minuuttia.
-
Sekoita tuorejuusto sileäksi. Lisää jogurtti, paahtosokerimuru ja vanilja. Avaa rulla,evitä täyte pohjan päälle ja kääri uudestaan rullaksi lyhyemmästä päästä alkaen. Kääri torttu leivinpaperiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1 t.
-
Vaahdota kerma ja pursota tortun pinnalle. Koristele sokeripaloilla ja jauhetulla sokerilla.
Reseptiä editoitu 11.7.2022 klo 9.02: Tarkennettu kohtaa kääretortun rullaamisesta.
Alkoi huimaamaan lukiessani ohjetta-
Ihanko totta että siinä ohjeistetaan ensin kaatamaan taikinalevy sokeroidun leivinpaperin päälle, käärimään se rullalle ja pyydetään antamaan sen levätä sen jälkeen viisi minuuttia?
Ja tässä vaiheessa vasta valmistetaan täyte? Millä sen täytteen on ajateltu sukeltävän jo valmiiksi rullalle käärityn taikinalevyn sisälle?
Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, mutta minä en ainakaan hitsarina ammatiltani pysty edes kuvittelemaan miten tuo fakiirin suoritus käytännössä tapahtuisi.
Ilmeisesti hitsareille joudutaan kaikki vääntämään rautalangasta (vai ratakiskosta?) niin ettei omia aivoja tarvitse käyttää lainkaan?
Niille jotka ovat edes kerran elämässään leiponeet yhden kääretortun, on itsestään selvää että rulla avataan, täytetään ja kierretään takaisin rullalle.
No miksei ohjeessa sitten sanonut niin. En minäkään tajunnut. Mietin myös että kun nyt rullataan eka kerta niin onko se leivinpaperi siinä välissä vai rullatasnko ilman leivinpaperia. Tuntuu että ois helpompi avata leivinpaperin kanssa. Toiset osaa leipoo toiset ei😁😁😁
Hei!
Ohjeessa neuvotaan rullaamaan torttu leivinpaperin kanssa. Ohjetta on myös nyt tarkennettu, jotta se olisi selkästi ymmärrettävissä.
Olis ollut hyvä mainita sekin, että jos se paistettu taikinalevy on eka kerta rullalle käärittynä liian kauan, jos vaikka menee vartti tai puoli tuntia, niin rulla avattaessa murtuu parin sentin suikaleiksi. Ei siis kannata unohtaa sitä liian pitkäksi aikaa.