Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 475 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Kesän viilein herkku! Täyteläinen pähkinäkastike on täydellinen pari happamanmakealle jogurttipehmikselle. Pehmiskierre syntyy pursotinpussin avulla, mutta voit myös lusikoida pehmiksen kulhoon.

Raikas ja viilentävä pehmis syntyy helposti jäätelöstä ja hieman paksummasta jogurtista.

Jäätelö ja jogurtti vatkataan kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Kulho kannattaa laittaa pakkaseen sen jälkeen noin puoleksi tunniksi ja sekoittaa kerran, jotta se jähmettyy tasaisemmin. Kun jäätelö on sopivan jähmeää, se on valmista tarjoiltavaksi.

Niksi täydelliseen pehmis-imitaatioon on pursotinpussin käyttö. Jäätelö lusikoidaan pursotinpussiin, jossa on iso tylla. Sitten vain pursotetaan mukeihin tai laseihin näyttävän korkea keko.

Pehmeän pehmiksen seuraksi sopii täydellisesti rapsakka pähkinäinen kastike, joka syntyy nopeasti pannulla valmistaen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + jäähdytys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jogurttipehmis ja pähkinäkastike

Ainekset

Pähkinä-hunajakastike
1
dl
pekaanipähkinöitä
50
g
voita
2
rkl
hunajaa
0,5
dl
kermaa
Jogurttipehmis
200
g
kreikkalaista jogurttia
0,5
l
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Rouhi pähkinät veitsellä pieniksi. Sulata voi kattilassa ja paahda pähkinöitä voissa, kunnes ne alkavat tuoksua paahtuneilta. Lisää hunaja ja kerma. Kiehauta ja nosta pois levyltä.
  2. Paloittele sitten vaniljajäätelö ja nosta kulhoon. Lisää joukkoon jogurtti. Vatkaa sähkövatkaimella hyvin sekaisin.
  3. Laita kulho pakkaseen. Sekoita 15 minuutin jälkeen. Anna jäähtyä vielä toiset 15 minuuttia. Siirrä pursotinpussiin tai lusikoi suoraan tarjoiluastioihin. Kaada jäähtynyttä kastiketta pehmiksen päälle.

Kommentit (7)

Vierailija

No nyt tuli jo varsinainen limbo! Lukijoita opastetaan miten jäätelö vatkataan pehmeäksi?!....

Jos iltapäivälehtiä vaivaa uutispula näin kesäisin, niin ruokatoimittajia vaivaa todella paha reseptipula. Ja tämäkin rautalankamalliresepti näkyy olevan kierrätetty vuodelta 2018.

Vingpiini

Pehmistä voi tehdä antamalla litran paketin pehmetä ja laittamalla se isoon kahvakannuun. Jäätelöä vaivataan tukevalla lusikalla tai kauhalla, kunnes muodostuu pehmistä.

hölkynpölkyn

eliviira hallenber sanoo että syö jäätelö pehmeänä ja anna lämmetä tarpeeksi niin sinulla on PEHMIS..TÄH?

Vierailija

Tee itse pehmistä:
Osta vaniljajäätelöä, anna sulaa hieman ja vatkaa notkeaksi.
Tai jogurttipehmistä (astetta vaikeampaa):
Sekoita kreikkalaista (miksei muuten turkkilaista?) jogurttia pehmenneeseen vaniljajäätelöön.

Semmosta. Yhtä jane Austenin hahmoa lainatakseni:  "If you cannot think of anything appropriate to say, will you please restrict your remarks to the weather".

Enemmankokkaustavahemmanvalitt...

Hyvä vinkki sekoittaa jogurttia ja vaniljajäätelöä, jos haluaa frozen yoghurt -tyyppistä makumaailmaa ja pehmeää jäätelöä helposti ja nopeasti kotona. Pähkinäkastike myös helppo ja mielenkiintoinen lisuke, joka sopinee oikein hyvin tähän pehmikseen.

Jännä ilmiö tuo että oman elämänsä huippukokkaajat tulevat tänne nillittämään resepteistä. Tehkää mieluummin omia reseptejä tai etsikää teknisempiä. Jos olette löytäneet tänne kommentoimaan, löydätte myös varmasti ohjeita tehdä alusta alkaen itse mitä tahansa jäätelöä tai jäädykettä.

Vierailija

Niin että joka reseptissä mikä täällä julkaistaan, pitää olla jotain aivan uutta ja erikoista, suorastaan mullistavaa näille oman elämänsä Anthony B:lle?  Olisiko reseptissä pitänyt luetella kaikki mahdolliset jugget mitä tossa voi käyttää, vai mitä pätemistä toi kysymys niistä oli? Melko pieneksi on elämä mennyt, jos pitää ruokaohjeisiinkin tulla ihan varta vasten itkemään, ja samaan aikaan pätemään...

Ohjehan on ihan hyvä.  Ohjeet yleensäkin, kun aina ei jaksa itse miettiä, että mitä milloinkin tekisi. Silloin mistä tahansa ohjeesta voi saada vähintään idean. Ja oman elämänsä supersankarikokeille vaikka ei mikään ole hyvä, niin jollekin tuo ohje voi ihan oikeasti olla ihan uutta. Tuollaisia harvoin siellä norsunluutornin huipulla tulee ajateltua.

BMwo4

Mahtava soosi. Itse suosin cocktail-kirsikoita, kun Suomesta ei tahdo saada kirsikkajätskiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.