Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 475 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Kesän viilein herkku! Täyteläinen pähkinäkastike on täydellinen pari happamanmakealle jogurttipehmikselle. Pehmiskierre syntyy pursotinpussin avulla, mutta voit myös lusikoida pehmiksen kulhoon.

Raikas ja viilentävä pehmis syntyy helposti jäätelöstä ja hieman paksummasta jogurtista.

Jäätelö ja jogurtti vatkataan kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Kulho kannattaa laittaa pakkaseen sen jälkeen noin puoleksi tunniksi ja sekoittaa kerran, jotta se jähmettyy tasaisemmin. Kun jäätelö on sopivan jähmeää, se on valmista tarjoiltavaksi.

Niksi täydelliseen pehmis-imitaatioon on pursotinpussin käyttö. Jäätelö lusikoidaan pursotinpussiin, jossa on iso tylla. Sitten vain pursotetaan mukeihin tai laseihin näyttävän korkea keko.

Pehmeän pehmiksen seuraksi sopii täydellisesti rapsakka pähkinäinen kastike, joka syntyy nopeasti pannulla valmistaen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + jäähdytys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jogurttipehmis ja pähkinäkastike

Ainekset

Pähkinä-hunajakastike
1
dl
pekaanipähkinöitä
50
g
voita
2
rkl
hunajaa
0,5
dl
kermaa
Jogurttipehmis
200
g
kreikkalaista jogurttia
0,5
l
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Rouhi pähkinät veitsellä pieniksi. Sulata voi kattilassa ja paahda pähkinöitä voissa, kunnes ne alkavat tuoksua paahtuneilta. Lisää hunaja ja kerma. Kiehauta ja nosta pois levyltä.
  2. Paloittele sitten vaniljajäätelö ja nosta kulhoon. Lisää joukkoon jogurtti. Vatkaa sähkövatkaimella hyvin sekaisin.
  3. Laita kulho pakkaseen. Sekoita 15 minuutin jälkeen. Anna jäähtyä vielä toiset 15 minuuttia. Siirrä pursotinpussiin tai lusikoi suoraan tarjoiluastioihin. Kaada jäähtynyttä kastiketta pehmiksen päälle.

Kommentit (7)

Vierailija

No nyt tuli jo varsinainen limbo! Lukijoita opastetaan miten jäätelö vatkataan pehmeäksi?!....

Jos iltapäivälehtiä vaivaa uutispula näin kesäisin, niin ruokatoimittajia vaivaa todella paha reseptipula. Ja tämäkin rautalankamalliresepti näkyy olevan kierrätetty vuodelta 2018.

Vingpiini

Pehmistä voi tehdä antamalla litran paketin pehmetä ja laittamalla se isoon kahvakannuun. Jäätelöä vaivataan tukevalla lusikalla tai kauhalla, kunnes muodostuu pehmistä.

hölkynpölkyn

eliviira hallenber sanoo että syö jäätelö pehmeänä ja anna lämmetä tarpeeksi niin sinulla on PEHMIS..TÄH?

Vierailija

Tee itse pehmistä:
Osta vaniljajäätelöä, anna sulaa hieman ja vatkaa notkeaksi.
Tai jogurttipehmistä (astetta vaikeampaa):
Sekoita kreikkalaista (miksei muuten turkkilaista?) jogurttia pehmenneeseen vaniljajäätelöön.

Semmosta. Yhtä jane Austenin hahmoa lainatakseni:  "If you cannot think of anything appropriate to say, will you please restrict your remarks to the weather".

Enemmankokkaustavahemmanvalitt...

Hyvä vinkki sekoittaa jogurttia ja vaniljajäätelöä, jos haluaa frozen yoghurt -tyyppistä makumaailmaa ja pehmeää jäätelöä helposti ja nopeasti kotona. Pähkinäkastike myös helppo ja mielenkiintoinen lisuke, joka sopinee oikein hyvin tähän pehmikseen.

Jännä ilmiö tuo että oman elämänsä huippukokkaajat tulevat tänne nillittämään resepteistä. Tehkää mieluummin omia reseptejä tai etsikää teknisempiä. Jos olette löytäneet tänne kommentoimaan, löydätte myös varmasti ohjeita tehdä alusta alkaen itse mitä tahansa jäätelöä tai jäädykettä.

Vierailija

Niin että joka reseptissä mikä täällä julkaistaan, pitää olla jotain aivan uutta ja erikoista, suorastaan mullistavaa näille oman elämänsä Anthony B:lle?  Olisiko reseptissä pitänyt luetella kaikki mahdolliset jugget mitä tossa voi käyttää, vai mitä pätemistä toi kysymys niistä oli? Melko pieneksi on elämä mennyt, jos pitää ruokaohjeisiinkin tulla ihan varta vasten itkemään, ja samaan aikaan pätemään...

Ohjehan on ihan hyvä.  Ohjeet yleensäkin, kun aina ei jaksa itse miettiä, että mitä milloinkin tekisi. Silloin mistä tahansa ohjeesta voi saada vähintään idean. Ja oman elämänsä supersankarikokeille vaikka ei mikään ole hyvä, niin jollekin tuo ohje voi ihan oikeasti olla ihan uutta. Tuollaisia harvoin siellä norsunluutornin huipulla tulee ajateltua.

BMwo4

Mahtava soosi. Itse suosin cocktail-kirsikoita, kun Suomesta ei tahdo saada kirsikkajätskiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö uutta makua graavilohelle? Katajanmarjat ja loraus giniä antavat klassiselle kalaherkulle tyylikkään säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12
Valmistusaika
5 min + jääkaapissa 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-graavilohi

Ainekset

750
g
lohifileetä
1
rkl
katajanmarjoja
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua valkopippuria
1
rkl
giniä
½
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle.

  2. Murskaa katajanmarjat morttelissa.

  3. Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen lihapuolelle. Valuta pinnalle gini. Leikkaa tillinvarret muutamaan palaan ja painele ne kalan päälle.

  4. Kääri filee leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta paketti vuokaan. Laita päälle kevyt paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  5. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta ennen viipalointia ja tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Hirvi- tai peurapaisti onnistuu mainiosti jääpaistin menetelmällä, eli paistin voi nostaa suoraan pakastimesta uuniin. Aasialaisilla mausteilla ryyditetty makuliemi viimeistelee täydellisesti riistapaistin maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
40 min + 4 t paistaminen ja 1 vrk maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Riista-jääpaisti aasialaisittain

Ainekset

1
kg
jäistä hirvi- tai peurapaistia
LIEMI
2
l
vettä
5
cm:n pala
inkivääriä
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
soijakastiketta
2
rkl
karkeaa merisuolaa
¼
dl
riisiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
2
tähtianista
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
rkl
paahdettua seesamiöljyä
LISÄKSI
4–8
paksoita
1
rkl
rypsiöljyä
KOOKOSRIISI
4
dl
jasmiiniriisiä
1
tlk (250 ml)
kookosmaitoa
2
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SOIJA-SEESAMIKASTIKE
dl
soijakastiketta
4
rkl
paahdettua seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
(1
punainen chili)

Työvaiheet

  1. Laita jäinen paisti uunivuokaan ja kypsennä 100-asteisessa uunissa 3–4 tuntia. Työnnä kahden tunnin jälkeen lihaan paistilämpömittari. Kypsennä 62-asteiseksi. Tällöin liha punertaa sisältä. Jatka paistamista, jos haluat lihasta kypsempää.

  2. Kun lihan lämpötila alkaa lähestyä haluttua, kiehauta vesi isossa kattilassa. Paloittele inkivääri ja kuori valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää loput liemen ainekset. Nosta kattila liedeltä.

  3. Upota paisti suoraan uunista kuumaan liemeen. Nesteen tulee peittää liha. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, siirrä kattila peitettynä kylmään ja anna lihan maustua liemessä vuorokauden verran.

  4. Leikkaa paksoit puoliksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista paksoit ensin leikkauspuolelta kauniin ruskeiksi. Käännä kasvikset, peitä pannu kannella ja anna hautua matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia.

  5. Valmista kookosriisi. Huuhtele riisi ja laita kattilaan. Lisää kookosmaito, vesi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Laske lieden lämpö aivan pienelle, peitä kattila kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia.

  6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Jos käytät chiliä, viipaloi se joukkoon.

  7. Ota liha mausteliemestä, valuta hetki ja viipaloi tarjolle. Tarjoa lisäksi paksoita, soija-seesamikastiketta ja kookosriisiä. Koristele halutessasi viipaloidulla chilillä.