
Kesän viilein herkku! Täyteläinen pähkinäkastike on täydellinen pari happamanmakealle jogurttipehmikselle. Pehmiskierre syntyy pursotinpussin avulla, mutta voit myös lusikoida pehmiksen kulhoon.
Raikas ja viilentävä pehmis syntyy helposti jäätelöstä ja hieman paksummasta jogurtista.
Jäätelö ja jogurtti vatkataan kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Kulho kannattaa laittaa pakkaseen sen jälkeen noin puoleksi tunniksi ja sekoittaa kerran, jotta se jähmettyy tasaisemmin. Kun jäätelö on sopivan jähmeää, se on valmista tarjoiltavaksi.
Niksi täydelliseen pehmis-imitaatioon on pursotinpussin käyttö. Jäätelö lusikoidaan pursotinpussiin, jossa on iso tylla. Sitten vain pursotetaan mukeihin tai laseihin näyttävän korkea keko.
Pehmeän pehmiksen seuraksi sopii täydellisesti rapsakka pähkinäinen kastike, joka syntyy nopeasti pannulla valmistaen.
Jogurttipehmis ja pähkinäkastike
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin kastike. Rouhi pähkinät veitsellä pieniksi. Sulata voi kattilassa ja paahda pähkinöitä voissa, kunnes ne alkavat tuoksua paahtuneilta. Lisää hunaja ja kerma. Kiehauta ja nosta pois levyltä.
- Paloittele sitten vaniljajäätelö ja nosta kulhoon. Lisää joukkoon jogurtti. Vatkaa sähkövatkaimella hyvin sekaisin.
- Laita kulho pakkaseen. Sekoita 15 minuutin jälkeen. Anna jäähtyä vielä toiset 15 minuuttia. Siirrä pursotinpussiin tai lusikoi suoraan tarjoiluastioihin. Kaada jäähtynyttä kastiketta pehmiksen päälle.
No nyt tuli jo varsinainen limbo! Lukijoita opastetaan miten jäätelö vatkataan pehmeäksi?!....
Jos iltapäivälehtiä vaivaa uutispula näin kesäisin, niin ruokatoimittajia vaivaa todella paha reseptipula. Ja tämäkin rautalankamalliresepti näkyy olevan kierrätetty vuodelta 2018.
Pehmistä voi tehdä antamalla litran paketin pehmetä ja laittamalla se isoon kahvakannuun. Jäätelöä vaivataan tukevalla lusikalla tai kauhalla, kunnes muodostuu pehmistä.
eliviira hallenber sanoo että syö jäätelö pehmeänä ja anna lämmetä tarpeeksi niin sinulla on PEHMIS..TÄH?
Tee itse pehmistä:
Osta vaniljajäätelöä, anna sulaa hieman ja vatkaa notkeaksi.
Tai jogurttipehmistä (astetta vaikeampaa):
Sekoita kreikkalaista (miksei muuten turkkilaista?) jogurttia pehmenneeseen vaniljajäätelöön.
Semmosta. Yhtä jane Austenin hahmoa lainatakseni: "If you cannot think of anything appropriate to say, will you please restrict your remarks to the weather".
Hyvä vinkki sekoittaa jogurttia ja vaniljajäätelöä, jos haluaa frozen yoghurt -tyyppistä makumaailmaa ja pehmeää jäätelöä helposti ja nopeasti kotona. Pähkinäkastike myös helppo ja mielenkiintoinen lisuke, joka sopinee oikein hyvin tähän pehmikseen.
Jännä ilmiö tuo että oman elämänsä huippukokkaajat tulevat tänne nillittämään resepteistä. Tehkää mieluummin omia reseptejä tai etsikää teknisempiä. Jos olette löytäneet tänne kommentoimaan, löydätte myös varmasti ohjeita tehdä alusta alkaen itse mitä tahansa jäätelöä tai jäädykettä.
Niin että joka reseptissä mikä täällä julkaistaan, pitää olla jotain aivan uutta ja erikoista, suorastaan mullistavaa näille oman elämänsä Anthony B:lle? Olisiko reseptissä pitänyt luetella kaikki mahdolliset jugget mitä tossa voi käyttää, vai mitä pätemistä toi kysymys niistä oli? Melko pieneksi on elämä mennyt, jos pitää ruokaohjeisiinkin tulla ihan varta vasten itkemään, ja samaan aikaan pätemään...
Ohjehan on ihan hyvä. Ohjeet yleensäkin, kun aina ei jaksa itse miettiä, että mitä milloinkin tekisi. Silloin mistä tahansa ohjeesta voi saada vähintään idean. Ja oman elämänsä supersankarikokeille vaikka ei mikään ole hyvä, niin jollekin tuo ohje voi ihan oikeasti olla ihan uutta. Tuollaisia harvoin siellä norsunluutornin huipulla tulee ajateltua.
Mahtava soosi. Itse suosin cocktail-kirsikoita, kun Suomesta ei tahdo saada kirsikkajätskiä.