Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 785 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Tämä ei ole pikakakku: ensin juustokakku paistetaan uunissa ja sitten se saa vetäytyä vielä yön yli jääkaapissa. Odotus kuitenkin palkitaan, sillä lopputulos on ihanan mehevä ja tuhti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1½ t + 8 t
Vaikeustaso
Helppo

New York -juustokakku

Ainekset

Pohja
200
g
digestivekeksejä
75
g
voita sulatettuna
Täyte
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria
1
(luomu)sitruunan kuori raastettuna
2
kananmunaa
150
g
ranskankermaa
½
dl
maissitärkkelysjauhoa
Tarjoiluun
mansikka- tai vadelmakastiketta

Työvaiheet

  1. Suojaa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 22–23 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat.
  2. Hienonna keksit muruiksi monitoimikoneella tai kaulimella. Sekoita joukkoon voisula. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
  3. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  4. Sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuori sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, sekoita. Lisää ranskankerma ja maissitärkkelysjauho, sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa noin tunnin ajan. (Jos käytät paistamiseen laakeampaa vuokaa, paistoaika on lyhyempi.)
  6. Ota kakku pois uunista, anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  7. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa ainakin yön yli.
  8. Tarjoa kakun kera mansikka- tai vadelmakastiketta.

Kommentit (17)

Testailija

Voikohan maissitärkkelyksen korvata esim perunajauholla? Maissi on tietysti amerikkalaista 😀, mutta onko käytännön eroa?

Vierailija

Minä oon ainakin käyttäny perunajauhoja ja on toiminut 😊

Vierailija

Seuraavaksi ihanan kevyen japanilaisen juustokakun resepti, kiitos...

Vierailija

Tärkkelyksen voinee jättää pois.

Vierailija

Tyhmä kysymys: otetaanko kakku pois vuolasta ennenjääkaappiin laittoa?

Käyttäjä8614
Seuraa 
Liittynyt12.2.2018

En ole koskaan käyttänyt tärkkelystä. Se ehkä tekee kakusta hieman tiiviimmän mutta toisaalta ilman sitä kakku on ihanan kostea. Olen tehnyt tätä kakkua yli 30 vuotta. Sitä vieraani aina toivovat ja sillä on aina kunniapaikka juhlapöydässä. Kokeilkaapa sekoittaa taikinaan levyn verran Fazerin sinistä sulatettuna, kakku vie kielen mennessään.

Vierailija

Pienempi paistolämpö(120-150) ja pidempi paistoaika takaa mehevämmän lopputuloksen ja vaaleamman, kauniimman pinnan. Ei myöskään repeydy.

Makeee74

@tyhmäkysymys
Ei, se vuoka pois vasta sen jääkaapituksen jälkeen.

kantarelli

Tein juuri kantarellipekonikastiketta ja on hyvää. Silppua aamiaispekonit ja freesaa pannulla, lisää sipuli silppuna ja sitten kantarellisilput ja freesaa edelleen. Laita vähän voita tarvittaessa pannulle. Lisää sitten ruokalusikallinen vehnäjauhoja tai kastikejauhoja ja lisää kylmää vettä puoli litraa sekä mausta sitten tarvittaessa suolalla, kurkumalla ja pippurilla. Maistele, jos tarvitsee laittaa kermaa tai kookoskermaa. Ihanaa!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Tärkkelyksestä: maissitärkkelyksen voi hyvin korvata perunajauhoilla.

Kokkikolmone

Sairaan hyvä ohje!!! :)

Vierailija

Hei
Mikä on paistoaika?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksestä, juustokakkua paistetaan uunissa tunnin ajan.

NYC

Hyvä ohje😍Olen laittanut syvään uunupeltiin vettä ja sen kakku ritilän alemmalle tasolle, kakku kypsyy ns. höyryssä eikä repeile🤗

Vierailija

En tiedä mikä juustokakku tuossa kuvassa on, mutta se ei ole mitään kaukaistakaan sukua New York juustokakulle. Classic New York cheesecake on täydellisen tasapintainen ja valkoinen, paistetaan max 160 asteessa vesihauteessa. Jos juustokakku lässähtää keskeltä syvälle kraatterille ja se on kauttaaltaan ulkopinnalta ruskea (kuten kuvassa), kokki ei todellakaan osaa leipoa New York Cheesecakea.

Näytä kaikki kommentit (17)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Leivo pullapohjainen piirakka uusiksi! Vaniljakreemi ja hieman happamat omenat ovat tämän ihanan pullagaleten juju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-pullagalette

Ainekset

dl
maitoa
2
tl
kuivahiivaa
½
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3½–4
dl
vehnäjauhoja
50
g
pehmeää voita
PINNALLE
4
(500 g)
kotimaista omenaa
½
dl
sokeria
1
tl
kanelia
VANILJAKREEMI
dl
maitoa
1
ps (100 g)
paistonkestävää vaniljakreemijauhetta
VOITELUUN
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Laita maito kulhoon ja lisää kuivahiiva. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot muutamassa erässä. Lisää pehmeä voi alustuksen loppu vaiheessa. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.

  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

  3. Viipaloi omenat kuorineen ja laita kulhoon. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita käsin nostellen ja siirrä sivuun odottamaan.

  4. Vatkaa kulhossa kierrevatkaimella maito ja kreemijauhe keskenään paksuksi tahnaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä noin 20 minuuttia.

  5. Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä isoksi kiekoksi (Ø 35 cm). Levitä vaniljakreemi taikinan päälle, jätä reunoille 5 cm:n kaistale tyhjää.

  6. Nostele omenat vaniljakreemin pinnalle, jätä omenoista kertynyt neste kulhoon. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Sivele reunat munalla.

  7. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana 20 minuuttia. Voit nostaa piirakan keskitasolle viimeiseksi 5 minuutiksi. Anna galeten jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.