
Puolet kesäkurpitsaa, puolet broileria! Pienet mehevät pyörykät on helpointa kypsentää uunissa. Tarjoa ne sitruunaisen kermakastikkeen seurassa.
Lisää kasviksia ja vähemmän punaista lihaa. Tämä ohjenuora on helppo toteuttaa näillä ihanan mehevillä ja maistuvilla broileri-kesäkurpitsapyöryköillä.
Pyörykkätaikinaan tulee saman verran kesäkurpitsaraastetta ja broilerinjauhelihaa. Nämä ainekset ovat itsessään miedon makuisia, joten taikinaa maustetaan runsaalla kädellä. Kreikkalainen makumaailma syntyy, kun joukkoon murustellaan fetaa, pilkotaan kapriksia sekä valkosipulia ja lisätään vielä sitruunankuorta ja mausteita.
Taikinasta tulee reilusti keskikokoisia pyöryköitä, joista riittää takuulla seuraavallekin aterialle. Pyöryköiden kanssa voi tarjota vaaleaa sitruunalla maustettua kermakastiketta ja perunoita.
Viinisuositus: Herkulliset, suolaisen fetan maustamat broileripyörykät maistuvat ihanasti hedelmäisen valkoviinin kanssa. Most Wanted Pinot Grigio Fizz, 2,90 e (0,2 l), on pakattu annoskokoiseen tölkkiin. Viini on mehevä ja puolikuiva, joten se toimii hienosti kesäkurpitsan, broilerin ja kerman yhdistelmän kanssa. Kiinnostava, vähän erilainen viinipari on mineraalinen ja mukavan valkoherukkainen itävaltalainen Steininger Riesling 2019, 9,60 e, (0,375 l). Viini muodostaa raikkaudellaan herkullisen vastakohdan kermakastikkeen ja fetan kanssa.
Kreikkalaiset kesäkurpitsa-broileripullat
Ainekset
Työvaiheet
-
Raasta kesäkurpitsa lävikköön. Puristele siitä neste pois. Laita raaste kulhoon jauhelihan ja panko- tai korppujauhojen kanssa.
-
Murustele feta. Hienonna oreganonlehdet ja kaprikset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Lisää feta, oregano, kaprikset, valkosipuli, sitruunamehu ja sitruunankuori kulhoon mausteiden kanssa.
-
Muotoile kostutetuin käsin pieniä lihapullia ja laita ne tasaisin välein leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai pannulla öljyssä.
-
Tee lihapullien kypsyessä sitruunainen kermakastike. Tarjoa lihapullat ja kastike perunoiden tai perunamuusin kanssa.
Sitruunainen kermakastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja paista niitä sekoitellen hetki, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada kerma joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Huuhtaise kermapurkki tilkalla vettä ja lisää vesi kattilaan.
-
Keitä kastiketta välillä sekoitellen miedohkolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Itse lisäisin aavistuksen kanelia, sitä lihapullissa ja kanassa eri muodoissaan käytetään.
Maustepippuria ja savupaprikaa.
Mitä nuo kuvassa näkyvät likaisenruskeat mutapallot likaisten papereiden päällä ovat? Mitä tekemistä niillä on tuon ruoka-annoksen kanssa?
Itse noudatin ohjetta ja kyllä oli maukkaimmat pullat mitä olemme syöneet.