Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 113 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Mustaherukka raikastaa makean jäätelön aikuiseen makuun. Tämä herkku toimii rommitujauksella ja ilman!

Mustaherukka on ehkä hieman mustikan varjoon jäänyt supermarja, jossa on esimerkiksi moninkertaisesti enemmän C-vitamiinia ja kaliumia sekä enemmän kuituja kuin mustikassa.

Tässä herkkureseptissä mustaherukkasose raidoittaa helpon jäätelömassan, joka syntyy kondensoidusta maidosta sekä kuohukermasta. Kerma ja makea maitotiiviste vatkataan kuohkeaksi ja kaadetaan pakastuksen kestävään astiaan. Astiaksi kannattaa valita jokin melko laakea vuoka, jotta jäätelö jäätyy nopeammin.

Mustaherukoista osa soseutetaan ja soseen joukkoon lisätään pieni määrä rommia, joka antaa makuun juuri sopivan tujauksen. Sose valutetaan nauhana vuokaan. Jäätelö on valmista syötäväksi joidenkin tuntien pakastamisen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 8 palloa
Valmistusaika
15 min + jäätymiseen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustaherukka-rommijäätelö

Ainekset

4
dl (200 g)
mustaherukoita
(1
rkl
tummaa rommia)
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
1
tlk (0,33 l)
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Ota herukoista vajaa 1 dl sivuun koristelua varten. Soseuta loput herukat. Lisää halutessasi joukkoon rommi.
  2. Vatkaa kondensoitu maito ja kerma vaahdoksi. Kaada suorakaiteen muotoiseen astiaan. Valuta päälle herukkasosetta ja ripottele kokonaiset mustaherukat.

  3. Peitä kelmulla. Anna jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia.

  4. Tarjoile sellaisenaan tai vohvelitötteröiden tai kanelikeksien kanssa.

Kommentit (8)

Vierailija

"4 aineksen herkkujäätelöön ei tarvita konetta"

Jaa. Mikäs pakastin on sitten?

Vierailija

Missä myydään o,33 l kermatölkkejä?

Tuutikki

0.33 tölkkejä myydään lähes jokaisessa kaupassa

Vierailija

Miten iso määrä valmista jäätelöä tästä syntyy?

Vierailija

Voiko olla vispikermaa? Entä käykö karamellisoitu kondensoitu maito?

Vierailija

Voi olla vispikermaa mutta karamellisoitu kondensoitu maito on paksua ruskeaa kinuskia eikä kelpaa jäätelönvalmistukseen.

Vegeilijä

Onnistuuko vegejäätelöksi esim. kaura -tai riisimaidosta?

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Kondensoitu kookosmaito ja kauravispikerma sopii vegaanijäätelöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Mustikka-talkkunapöperö hyppäsi jäätelöön sitruunan seuraksi. Jätski ei kaipaa lainkaan sokeria, sillä kondensoitu maito on makeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 dl
Valmistusaika
20 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-pöperöjätski

Ainekset

3
dl
mustikoita
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
2
dl
kermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
¾
dl
talkkunaa
1
dl
lemon curd -sitruunatahnaa
1
rkl
sitruunan kuoriraastetta

Työvaiheet

  1. Soseuta mustikat haarukalla. Vatkaa kerma ja kondensoitu maito vaahdoksi. Sekoita joukkoon jugurtti ja vaniljasokeri.

  2. Jaa massa kahteen kulhoon. Sekoita toiseen kulhoon mustikkasose, talkkuna ja kaneli. Lisää toiseen puolikkaaseen lemon curd -tahna sekä sitruunankuoriraaste.

  3. Vuoraa leipävuoka kelmulla. Lusikoi pohjalle mustikkainen massa. Kaada päälle sitruunainen massa. Pyörittele haarukalla pohjalta ylöspäin pari kertaa niin, että massat sekoittuvat. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen yön yli.

VINKKI! Käytä paahdetusta kaurasta valmistettua vatsaystävällistä talkkunajauhoa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Heleä Campari-mansikkahillo nautitaan auringonpaisteessa vaniljajätskin kanssa. Appelsiinilta maistuva mansikkahillo on niin hyvää, että sitä tekee mieli popsia lusikalla purkista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 litra
Valmistusaika
20 minuutia
Vaikeustaso
Helppo

Campari-mansikkahillo

Ainekset

1
l (noin 500 g)
mansikoita
1
rkl
appelsiinin kuorta raastettuna
1
dl
appelsiinin mehua
3
dl
hillo-marmeladisokeria
dl
Camparia

Työvaiheet

  1. Puhdista mansikat ja poista kannat. Laita marjat kattilaan.
  2. Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta appelsiinin kuoren pinnasta 1 rkl kuoriraastetta. Halkaise hedelmä ja purista puolikkaasta noin 1 dl mehua kattilaan marjojen joukkoon. Kuori ja pilko toinen puolikas, laita hedelmäpalat kattilaan.
  3. Lämmitä kattilaa liedellä, kunnes marjat pehmenevät. Lisää hillo-marmeladisokeri, kiehauta ja laske lämpöä. Anna hillon poreilla hiljalleen 5 minuuttia.
  4. Ota kattila liedeltä ja lisää Campari.
  5. Purkita hillo kuumentamalla puhdistettuihin tölkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä pöydällä. Säilytä viileässä.

Vinkki! Pilko valmiin kuuman hillon joukkoon tuoreita mansikoita sattumiksi. Camparia muistuttavaa aperitiivia saa alkoholittomana Crodino-nimellä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.