
Japanilainen soijakastike tamari muodostaa saken ja mirinin kanssa tare-kastikkeen, joka tekee kanavartaista uskomattoman herkullisia.
Kanavartaat yakitori
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata maksat jääkaapissa. Huuhtele lihat nopeasti kylmällä vedellä ja taputtele kuiviksi talouspaperilla. Pujota (liotettuihin) vartaisiin erillisiksi maksa- ja sydäntikuiksi.
-
Valmistele grilli. Tee tare-kastike grillin kuumetessa. Laita kaikki ainekset pieneen kasariin. Kuumenna hitaasti juuri ja juuri kiehuvaksi ja anna kuplia hiljaa, kunnes sokeri on liuennut. Kaada sellaiseen astiaan, jossa voit helposti dipata vartaat grillaamisen jälkeen.
-
Ripottele vartaille suolaa ja grillaa ne muutama kerrallaan suorassa ja kovassa lämmössä. Käännä aina kun pinta on ruskistunut, noin 20 s/puoli. (Maksavartaat irtoavat grilliritilästä helpommin vasta kun ne ovat ruskistuneet. Voit sivellä niitä kevyesti öljyllä ennen grilliin laittamista. Varmista, että grilliritilä on kunnolla kuumentunut.)
-
Pyörittele ruskistetut vartaat tare-kastikkeessa ja nosta vadille. Tarjoa kuumina.
Vinkki Säilytä tare-kastike kannellisessa purkissa jääkaapissa. Lämmitä kastike ennen käyttöä hitaasti melkein kiehuvaksi.
Mistäpä päin suomea löytyy broilerin maksoja tai sydämiä. Viimeksi näin Vilnassa, kauppahallissa.
Jxa
Hei! Broilerin maksaa löytyy pakastetuotteena isoista ruokakaupoista. Broilerin sydäntä ei yhtä laajalti. Lähikaupalle voi myös esittää tuotetoiveita, jos valikoimaan ei tällä hetkellä kumpikaan kuulu.
Korson aseman K-supermarketissa on tiskissä tuoreena broilerin sydämiä, maksaa ja kivipiiraita 6.95 e/kg