Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 621 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Mausteinen ja täyteläinen kanakorma on herkullista pehmeäksi keitetyn basmatiriisin kanssa.

Kormalla tarkoitetaan paksua, mausteista, jogurtilla tai kermalla sakeutettua intialaista kastiketta. Tällä kertaa se valmistetaan broilerista. Lämpimän aromaattisen makunsa kastike saa maustekimarasta, jossa maistuvat kurkuma, kardemumma ja juustokumina. 

Korman valmistus aloitetaan mittaamalla pannulle öljy ja mausteet. Mausteöljyä kuumennetaan hitaasti, jotta maut avautuvat. Tämän jälkeen lisätään muut maustetahnan ainekset, inkivääri ja sipulit, sekä kormalle tunnusmerkilliset kookosmaito ja jogurtti.

Itse broileria ei paisteta, vaan se lisätään korman liemeen hautumaan sellaisenaan. Broilerin sisäfileet kypsyvät tällä tavoin suloisen pehmeiksi ja imaisevat liemen maut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Intialainen kanakorma

Ainekset

MAUSTESEOS
2
tl
jauhettua korianteria
2
tl
juustokuminaa
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kurkumaa
1
tl
jauhettua kardemummaa
½
tl
kanelia
½–1
tl
mietoa chilijauhetta
CURRY
1
pkt (400 g)
maustamattomia broilerin sisäfileitä
30
g
tuoretta inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
4
rkl
ruokaöljyä
2
rkl
tomaattipyrettä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
1
tlk (200 g)
paksua turkkilaista jogurttia
1
dl
mantelijauhetta
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
manteleita
4
annosta
keitettyä basmatiriisiä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat mausteet pienessä kulhossa.

  2. Kuivaa broilerin sisäfileet talouspaperilla. Raasta inkivääri ja valkosipulit raastimen pienellä terällä. Kuori sipuli ja raasta se raastimen isolla terällä.

  3. Laita iso, korkeareunainen paistinpannu liedelle ja öljy kylmälle pannulle. Kumoa kuivat mausteet öljyyn ja kuumenna niitä pikkuhiljaa öljyssä niin, että mausteet kiehahtavat. Älä polta niitä, sillä silloin maku kitkeröityy.

  4. Lisää heti mausteiden joukkoon sipulit, valkosipuli- ja inkivääriraaste sekä tomaattipyree. Paista noin 5 minuuttia, koko ajan sekoittaen, kunnes mausteet ja raasteet kypsyvät pannulla tahnamaiseksi.

  5. Lisää pannulle kookosmaito, jogurtti ja mantelijauhe. Sekoita hyvin ja laita broileripalat kastikkeeseen. Hauduta currya keskilämmöllä kannella peitettynä 30–40 minuuttia. Sekoita välillä.

  6. Keitä lisukkeeksi riisiä ja paahda mantelit kuumalla kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Mausta sokerilla ja suolalla ja lisää mantelit.

Kommentit (10)

Fuego

Tarkoittaako chilijauhe tulista chiliä vai sitä mietoa jauhetta jota käytetään esim chili con carneen?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, ohjeessa tarkoitetaan nimenomaan mietoa chilijauhetta.

Vierailija

Onko mantelijauheen määrä oikein eli 1dl?

Karmako

Hei, voiko mantelijauheen korvata jollain toisella jauholla? Kun on mantelille allerginen ruokailija..

Vierailija

hauduta curryä ? mistä tuli curry en näe reseptissä ?

Vierailija

Intialainen ruokakulttuuri on levinnyt sekä siirtomaa-aikojen muistona että lukemattomien maahanmuuttajien (Eurooppa ja erityisesti Britannia) tuomana. "Curry" ei tarkoita enää mausteseosta vaan intialaistyyppistä pataruokaa, jossa on lihaa. Siksi et näe maustetta nimellä "curry" reseptissä. 

Vierailija

Millä kookosmaidon voisi parhaiten korvata?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksistä (ja vastauksista)! Kyllä, eli currylla tarkoitetaan kyseistä ruokalajia.

Mantelijauheen määrä on oikein, sen tarkoitus on suurustaa kastike. Jos manteli ei sovi, sen voi vaihtaa esimerkiksi ohratärkkelykseen (ei kovin intialaista, mutta erittäin toimivaa: 2 rkl ohratärkkelystä suurustaa kastikkeen sakeaksi, ei paakkuunnu vaikka lisättäisiin nesteeseen eikä tee koostumuksesta kiisselimäistä kuten muut tärkkelykset voivat tehdä).

Kookosmaidon voi korvata tavallisella ruokakermalla.

bee soup

Ihme kysymyksiä. Mausteseos (curry) löytyy heti alussa ja ruokalaji (curry) löytyy kun tarkkaan kuuntelee.

Vierailija

Tää on niin hyvää, ettei sanotuksi saa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 422 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kaali saa tässä ruoassa olla reiluina paloina, jotta siihen jää mukavaa rapeutta ja pureskeltavuutta. Kastiketta kannattaa maistella valmistuksen lomassa ja lisätä tarvittaessa limenmehua, sokeria tai suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookoskana-kaalipannu

Ainekset

noin 600
g
valkokaalia
2
valkosipulinkynttä
400
g
broilerin paistileikkeitä
2
rkl
öljyä
1
prk (400 g)
kookosmaitoa
1
prk (150 g)
vihreää currytahnaa
1–2
rkl
raastettua inkivääriä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
limetin mehu
mustapippuria
(1
chili)

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja paloittele kaali. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paloittele paistileikkeet.
  2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista broileripaloja öljyssä, kunnes ne hieman ruskistuvat. Lisää kaalipalat ja valkosipuli. Jatka paistamista, kunnes kaali pehmenee.
  3. Lisää kookosmaito, currytahna (jos tahna on hyvin voimakasta, puoli purkkia voi riittää) sekä inkivääri, suola ja sokeri. Kypsennä 15 minuuttia.

  4. Mausta limetin mehulla. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla tai sokerilla. Rouhaise päälle mustapippuria. Viimeistele halutessasi viipaloidulla chilillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3150 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Perinteinen mätidippi nousee aivan uudelle tasolle, kun ranskankerman joukkoon sekoitetaan uunissa paahdettua kermaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahtokerma-mätidippi

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
1
salottisipuli
1–2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
100
g
siian- tai muikunmätiä
1
prk (200 g)
ranskankermaa
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
perunalastuja

Työvaiheet

  1. Kaada kerma uuninkestävään pieneen vuokaan (20 cm x 20 cm). Paahda kermaa 225-asteisessa uunissa keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes se on saanut ruskean pinnan. Jäähdytä huoneenlämmössä.

  2. Kaavi kerma vuoasta kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.

  3. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista 1 rkl mehua.

  4. Sekoita dipin ainekset kulhossa, jätä mätiä koristeluun. Tarjoa sipsien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3150 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Mätidippi onnistuu myös vegaanisesti, kun käyttää merilevävalmistetta ja kasvipohjaista fraichea. Mausteita ja yrttejä voi käyttää hieman normaalia reilummin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mätidippi

Ainekset

2
kevätsipulia
¼
ruukku tilliä
1
limetti
1
prk (200 g)
kaurafraichea
1
tl
roseepippuria
¾
tl
suolaa
1
prk (170 g)
merilevävalmistetta (esim. Caviart)
LISÄKSI
perunalastuja

Työvaiheet

  1. Hienonna kevätsipuli ja tilli. Pese limetti, raasta sen vihreä kuoriosa hienoksi ja purista mehu.

  2. Laita kaurafraiche kulhoon. Lisää kevätsipuli, tilli, limetin kuori ja mehu sekä roseepippuri ja suola.

  3. Kääntele joukkoon puolet merilevävalmisteesta. Lisää loput dipin pinnalle. Tarjoa perunalastujen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3150 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Hittidipin peruskaava. Mätiä, smetanaa, punasipulia, sitruunaa ja ruohosipulia. Tarjoile illanistujaisissa sipsien kanssa. Sopii tietysti myös blinien täytteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätidippi

Ainekset

1
prk (100 g)
kirjolohenmätiä
1
pieni punasipuli
¼
ruukku ruohosipulia
1–2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
prk (200 g)
smetanaa
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
perunalastuja

Työvaiheet

  1. Sulata mäti tarvittaessa.

  2. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista tarvittava määrä mehua.

  3. Laita smetana kulhoon. Lisää sipulit, sitruunankuori ja -mehu sekä mausteet. Sekoita hyvin.

  4. Kääntele joukkoon puolet mädistä. Lisää loppu mäti dipin pinnalle ja rouhi päälle mustapippuria. Tarjoa perunalastujen kanssa.

Kommentit (0)