Me Naiset on lisännyt 1311 reseptiä.
Linkitetty 536 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Mausteinen ja täyteläinen kanakorma on herkullista pehmeäksi keitetyn basmatiriisin kanssa.

Kormalla tarkoitetaan paksua, mausteista, jogurtilla tai kermalla sakeutettua intialaista kastiketta. Tällä kertaa se valmistetaan broilerista. Lämpimän aromaattisen makunsa kastike saa maustekimarasta, jossa maistuvat kurkuma, kardemumma ja juustokumina. 

Korman valmistus aloitetaan mittaamalla pannulle öljy ja mausteet. Mausteöljyä kuumennetaan hitaasti, jotta maut avautuvat. Tämän jälkeen lisätään muut maustetahnan ainekset, inkivääri ja sipulit, sekä kormalle tunnusmerkilliset kookosmaito ja jogurtti.

Itse broileria ei paisteta, vaan se lisätään korman liemeen hautumaan sellaisenaan. Broilerin sisäfileet kypsyvät tällä tavoin suloisen pehmeiksi ja imaisevat liemen maut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Intialainen kanakorma

Ainekset

MAUSTESEOS
2
tl
jauhettua korianteria
2
tl
juustokuminaa
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kurkumaa
1
tl
jauhettua kardemummaa
½
tl
kanelia
½–1
tl
mietoa chilijauhetta
CURRY
1
pkt (400 g)
maustamattomia broilerin sisäfileitä
30
g
tuoretta inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
4
rkl
ruokaöljyä
2
rkl
tomaattipyrettä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
1
tlk (200 g)
paksua turkkilaista jogurttia
1
dl
mantelijauhetta
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
manteleita
4
annosta
keitettyä basmatiriisiä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat mausteet pienessä kulhossa.

  2. Kuivaa broilerin sisäfileet talouspaperilla. Raasta inkivääri ja valkosipulit raastimen pienellä terällä. Kuori sipuli ja raasta se raastimen isolla terällä.

  3. Laita iso, korkeareunainen paistinpannu liedelle ja öljy kylmälle pannulle. Kumoa kuivat mausteet öljyyn ja kuumenna niitä pikkuhiljaa öljyssä niin, että mausteet kiehahtavat. Älä polta niitä, sillä silloin maku kitkeröityy.

  4. Lisää heti mausteiden joukkoon sipulit, valkosipuli- ja inkivääriraaste sekä tomaattipyree. Paista noin 5 minuuttia, koko ajan sekoittaen, kunnes mausteet ja raasteet kypsyvät pannulla tahnamaiseksi.

  5. Lisää pannulle kookosmaito, jogurtti ja mantelijauhe. Sekoita hyvin ja laita broileripalat kastikkeeseen. Hauduta currya keskilämmöllä kannella peitettynä 30–40 minuuttia. Sekoita välillä.

  6. Keitä lisukkeeksi riisiä ja paahda mantelit kuumalla kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Mausta sokerilla ja suolalla ja lisää mantelit.

Kommentit (9)

Fuego

Tarkoittaako chilijauhe tulista chiliä vai sitä mietoa jauhetta jota käytetään esim chili con carneen?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, ohjeessa tarkoitetaan nimenomaan mietoa chilijauhetta.

Vierailija

Onko mantelijauheen määrä oikein eli 1dl?

Karmako

Hei, voiko mantelijauheen korvata jollain toisella jauholla? Kun on mantelille allerginen ruokailija..

Vierailija

hauduta curryä ? mistä tuli curry en näe reseptissä ?

Vierailija

Intialainen ruokakulttuuri on levinnyt sekä siirtomaa-aikojen muistona että lukemattomien maahanmuuttajien (Eurooppa ja erityisesti Britannia) tuomana. "Curry" ei tarkoita enää mausteseosta vaan intialaistyyppistä pataruokaa, jossa on lihaa. Siksi et näe maustetta nimellä "curry" reseptissä. 

Vierailija

Millä kookosmaidon voisi parhaiten korvata?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksistä (ja vastauksista)! Kyllä, eli currylla tarkoitetaan kyseistä ruokalajia.

Mantelijauheen määrä on oikein, sen tarkoitus on suurustaa kastike. Jos manteli ei sovi, sen voi vaihtaa esimerkiksi ohratärkkelykseen (ei kovin intialaista, mutta erittäin toimivaa: 2 rkl ohratärkkelystä suurustaa kastikkeen sakeaksi, ei paakkuunnu vaikka lisättäisiin nesteeseen eikä tee koostumuksesta kiisselimäistä kuten muut tärkkelykset voivat tehdä).

Kookosmaidon voi korvata tavallisella ruokakermalla.

bee soup

Ihme kysymyksiä. Mausteseos (curry) löytyy heti alussa ja ruokalaji (curry) löytyy kun tarkkaan kuuntelee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun voikukkia näkyy keskikesällä enää harvakseltaan, lehtiä voi vielä poimia käyttöön. Kokeile niitä paistettuna broilerin seurassa. Paistaminen pyöristää voikukanlehtien makua, samoin kuin sinappinen kermakastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissikananrinnat ja paistetut voikukanlehdet

Ainekset

4
maissikananrintaa
1–2
rkl
voita
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Voikukanlehdet
2
l
voikukan (nuoria) lehtiä
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
1
rkl
voita
2
dl
kuohukermaa
2
tl
hunajaa
2
tl
kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paista kananrintoja voissa pannussa noin 2 minuuttia molemmin puolin. Siirrä kananrinnat uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä kanaa uunissa noin 10–15 minuuttia palojen koosta riippuen.

  2. Huuhtele voikukanlehdet ja kuivaa ne pyyhkeen sisällä. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota sipuleita voissa pari minuuttia. Lisää voikukanlehdet ja paista noin minuutti. Lisää kerma, hunaja ja sinappi ja kuumenna kiehuvaksi. Siirrä pannu pois liedeltä ja mausta paistos suolalla ja pippurilla.

Vinkki Voit kypsentää kananrinnat myös grillissä. Kypsennysaika keskilämpöisessä grillissä on noin 10–15 minuuttia. Kääntele paloja välillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Valkosuklaalla ja hunajalla makeutettu jälkiruokatahna on superhelppo ja superherkullinen. Tarjoa se aterian päätteeksi sellaisenaan tai keksien tai hedelmien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-maapähkinätahna

Ainekset

200
g
mansikoita
dl
maapähkinävoita
2
rkl
hunajaa
50
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Perkaa mansikat ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää maapähkinävoi ja hunaja, soseuta tasaiseksi.

  2. Rouhi valkosuklaa veitsellä tai raasta karkealla terällä. Sekoita suklaa tahnaan. Maista ja lisää tarvittaessa makeutta suklaalla tai hunajalla.

  3. Laita tahna tarjoiluastiaan ja koristele halutessasi marjoilla ja rouhitulla valkosuklaalla.

Vinkki Pähkinättömän tahnan saat korvaamalla maapähkinävoin samalla määrällä kikherneitä.

Kommentit (3)

Vierailija

Juuri mietin, mitä tehdä viimeisestä levystä laktoositonta valkosuklaata. Tosi hyvää tuli <3

Vierailija

Aikamoinen kaloripommi, jos yksin syö ja kaiken kerralla 

Vierailija

Ohje oli neljälle, ei nyt kevyt, mutta teen kuitenkin tänään jälkkäriksi meillle kahdelle, loput huomiseksi.

Värikäs ja maukas arkiruoka.

Balkanin perussäilyke ajvar ja lehtikaali tuovat makua ja väriä tähän pastaruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30-40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ajvar-kanaa lehtikaalin ja tagliatellen kera

Ainekset

1
kg
broilerin rintafileitä
1
pkt
pekonia
1,5
dl
ranskankermaa
1,5
dl
ajvar (vahvuus maun mukaan, ite käytän vahvaa)
1
dl
kanalientä
suolaa ja pippuria
voita paistamiseen
Lisukkeet
500
g
tagliatelle
250
g
lehtikaali
2
rkl
rapsiöljyä lehtikaalin paistamiseen
suolaa ja pippuria
parmesania annosten päälle

Työvaiheet

1. Leikkaa kanafileet 3-4 osaan pituussuunnassa. Suolaa ja pippuroi. Ruskista voissa ja siirrä pataan (tai sivuun, jos paistat korkeareunuksisessa pannussa)
2. Pilko pekoni pienemmiksi paloiksi ja paista kuumassa paistinpannussa rapeaksi
3. Yhdistä ruskistetut kanat, pekonit, ranskankerma, ajvar ja kanaliemi samaan pannuun/pataan ja anna kypsyä 10 min. Suolaa ja pippuroi tarvittaessa.
4. Keitä tagliatelle pakkauksen ohjeen mukaan kastikkeen kypsyessä. Valuta kypsä pasta.
5. Poista lehtikaalista kovat osat ja paloittele (jos ei ole valmiiksi paloiteltua). Paista rapsiöljyssä pehmeäksi. Suolaa ja pippuroi
6. Sekoita pasta, kana-ajvarkastike ja lopuksi lehtikaali keskenään. Lehtikaalin voi tarjoilla myös erikseen. Ripottele annosten päälle parmesania.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Raparperi saattaa kuulostaa oudolta suolaisissa ruuissa, mutta grillattuna se luo täydellisen kombon broilerin ja halloumin kanssa. Tätä yllättävää grilliruokaa kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-broilerivartaat

Ainekset

400
g
broilerinfileetä
200
g
halloumijuustoa
2
raparperinvartta
Rosmariini-hunajaöljy
2
rosmariininoksaa
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
hunajaa
1
tl
suolaa
Smetanavaahto
1
prk (120 g)
smetanaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
4
varrastikkua

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli. Leikkaa fileet, halloumi ja raparperi 3 cm:n paloiksi ja pujota varrastikkuihin. Laita vartaat laakeaan astiaan.

  2. Hienonna rosmariininlehdet ja valkosipuli ja laita kulhoon. Lisää öljy, hunaja ja suola. Valuta mausteöljyä vartaille ja säästä loput tarjoiluun.

  3. Vaahdota smetana, etikka ja suola löysähköksi vaahdoksi.

  4. Grillaa vartaita käännellen noin 10 minuuttia. Siirrä tarjoiluastiaan ja valele jäljelle jäänyt mausteöljy vartaiden pintaan. Tarjoa smetanavaahdon kanssa.

Kommentit (0)