
Mausteinen ja täyteläinen kanakorma on herkullista pehmeäksi keitetyn basmatiriisin kanssa.
Kormalla tarkoitetaan paksua, mausteista, jogurtilla tai kermalla sakeutettua intialaista kastiketta. Tällä kertaa se valmistetaan broilerista. Lämpimän aromaattisen makunsa kastike saa maustekimarasta, jossa maistuvat kurkuma, kardemumma ja juustokumina.
Korman valmistus aloitetaan mittaamalla pannulle öljy ja mausteet. Mausteöljyä kuumennetaan hitaasti, jotta maut avautuvat. Tämän jälkeen lisätään muut maustetahnan ainekset, inkivääri ja sipulit, sekä kormalle tunnusmerkilliset kookosmaito ja jogurtti.
Itse broileria ei paisteta, vaan se lisätään korman liemeen hautumaan sellaisenaan. Broilerin sisäfileet kypsyvät tällä tavoin suloisen pehmeiksi ja imaisevat liemen maut.
Intialainen kanakorma
Ainekset
Työvaiheet
-
Yhdistä kuivat mausteet pienessä kulhossa.
-
Kuivaa broilerin sisäfileet talouspaperilla. Raasta inkivääri ja valkosipulit raastimen pienellä terällä. Kuori sipuli ja raasta se raastimen isolla terällä.
-
Laita iso, korkeareunainen paistinpannu liedelle ja öljy kylmälle pannulle. Kumoa kuivat mausteet öljyyn ja kuumenna niitä pikkuhiljaa öljyssä niin, että mausteet kiehahtavat. Älä polta niitä, sillä silloin maku kitkeröityy.
-
Lisää heti mausteiden joukkoon sipulit, valkosipuli- ja inkivääriraaste sekä tomaattipyree. Paista noin 5 minuuttia, koko ajan sekoittaen, kunnes mausteet ja raasteet kypsyvät pannulla tahnamaiseksi.
-
Lisää pannulle kookosmaito, jogurtti ja mantelijauhe. Sekoita hyvin ja laita broileripalat kastikkeeseen. Hauduta currya keskilämmöllä kannella peitettynä 30–40 minuuttia. Sekoita välillä.
-
Keitä lisukkeeksi riisiä ja paahda mantelit kuumalla kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Mausta sokerilla ja suolalla ja lisää mantelit.
Tarkoittaako chilijauhe tulista chiliä vai sitä mietoa jauhetta jota käytetään esim chili con carneen?
Kiitos kysymyksestäsi, ohjeessa tarkoitetaan nimenomaan mietoa chilijauhetta.
Onko mantelijauheen määrä oikein eli 1dl?
Hei, voiko mantelijauheen korvata jollain toisella jauholla? Kun on mantelille allerginen ruokailija..
hauduta curryä ? mistä tuli curry en näe reseptissä ?
Intialainen ruokakulttuuri on levinnyt sekä siirtomaa-aikojen muistona että lukemattomien maahanmuuttajien (Eurooppa ja erityisesti Britannia) tuomana. "Curry" ei tarkoita enää mausteseosta vaan intialaistyyppistä pataruokaa, jossa on lihaa. Siksi et näe maustetta nimellä "curry" reseptissä.
Millä kookosmaidon voisi parhaiten korvata?
Kiitos kysymyksistä (ja vastauksista)! Kyllä, eli currylla tarkoitetaan kyseistä ruokalajia.
Mantelijauheen määrä on oikein, sen tarkoitus on suurustaa kastike. Jos manteli ei sovi, sen voi vaihtaa esimerkiksi ohratärkkelykseen (ei kovin intialaista, mutta erittäin toimivaa: 2 rkl ohratärkkelystä suurustaa kastikkeen sakeaksi, ei paakkuunnu vaikka lisättäisiin nesteeseen eikä tee koostumuksesta kiisselimäistä kuten muut tärkkelykset voivat tehdä).
Kookosmaidon voi korvata tavallisella ruokakermalla.
Ihme kysymyksiä. Mausteseos (curry) löytyy heti alussa ja ruokalaji (curry) löytyy kun tarkkaan kuuntelee.
Tää on niin hyvää, ettei sanotuksi saa.