Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3412 reseptiä.
Linkitetty 461 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Superherkku uunifetapasta muuntuu syksyn sesonkiin kurpitsan avulla. Jos hurahdat kurpitsapastaan ja kaipaat variaatiota, lisää mukaan chiliä tai viimeistele pasta balsamicosiirapilla sitruunan sijaan.

Kurpitsa on syksyn suosikkikasvis, josta saa todella monipuolisesti pääruokia, lisukkeita ja erilaisia suolaisia ja makeita leivonnaisia. Tämä oheinen resepti taitaa kuitenkin olla tämän syksyn ykköskurpitsaherkku.

Kyseessä on kurpitsapasta, jossa yhdistyvät helppous, nopeus ja viime vuosien hittiruoka uunifeta. Uunifetan kanssa pellille kuutioidaan myskikurpitsaa, joka pyöritellään öljyn, hunajan ja valkoviinietikan joukossa. Lisäksi pellille laitetaan kokonaisia valkosipulinkynsiä kuorineen ja paahtamisen jälkeen pehmentyneet kynnet puristetaan kuoristaan ulos.

Sillä välin kun ainekset paahtuvat pellillä tai uunivuoassa, keitetään pasta kypsäksi. Osa kypsästä kurpitsasta ja fetasta kannattaa muussata haarukalla ennen pastan lisäämistä pellille, jotta maut levittyvät tasaisemmin kaikkialle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kurpitsapasta

Ainekset

1
(noin 1½ kg)
myskikurpitsa
6
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
mustapippuria myllystä
2
pkt (à 200 g)
fetajuustoa
500
g
pastaa
100
g
rucolaa
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurpitsasta kannat pois. Kuori ja halkaise kurpitsa. Lusikoi siemenet pois. Leikkaa kurpitsa suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Leikkaa valkosipulinkynsistä kannat pois, älä kuori.

  2. Levitä kurpitsakuutiot pellille tai isoon metalliseen uunivuokaan. Lisää puolet oliiviöljystä, valkoviinietikka ja hunaja. Sekoittele ne kurpitsapaloihin.

  3. Lisää valkosipulinkynnet ja kokonaiset fetat pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää ja feta ruskistunut.

  4. Kun kurpitsat kypsyvät, keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä / 2 tl suolaa). Valuta siivilässä.

  5. Nosta pelti uunista. Purista pehmeät valkosipulit varovasti kuoristaan. Murskaa noin puolet kurpitsasta ja fetat haarukalla. Laita pasta ja rucola pellille. Purista sitruunan mehu ja rouhi ronskisti mustapippuria ainesten päälle. Sekoita hyvin.

Kommentit (3)

Vierailija

Entä loput öljystä?

Kari Lahtinen

Luulin fetareseptien jo jääneen menneisyyteen, mutta näköjään joku vielä haluaa tunkea ylisuolaista juustontekelettä ruokiinsa, ikään kuin ruokaan ei saisi hyvää makua muutoin kuin tönkkösuolaamalla.

Vierailija

Tämä oli kuivaa ja melko mautonta. Olisi voinut vaikka paahtaa kurpitsat lopuksi grillivastuksella ja lisätä jonkun sitovan aineen. Tuolla uuninlämmöllä ei ruskistunut tuossa ajassa. Makeutta olisi voinut olla lisää tai sitten suolaa. Oliiviöljyä ainakin tarvittiin loraus annoksen päälle, jotta meni alas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1192 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Arto Vuohelainen
Vartissa valmis kalahampurilainen päästää kokin mahtavan helpolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapurilaiset

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
1
pkt
järvikalapihvejä (Apetit)
1
rkl
rypsiöljyä
1
pihvitomaatti
1
avokado
salaattia tai basilikaa
4
cheddarjuustoviipaletta
Kastike
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Paista jäiset pihvit molemmin puolin kypsiksi öljyssä pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Siivuta tomaatti ja avokado.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sekoita jugurtti ja ketsuppi.
  4. Laita sämpylöiden väliin kastiketta, salaattia, cheddarsiivu, kalapihvit, tomaatit ja avokado.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1192 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1192 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Kaverille kanssa! Helpot ja nopeat suklaapatukat onnistuvat myös koululaisilta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 18 kpl
Valmistusaika
10 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Riisisuklaapatukat

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
1
dl
sileää maapähkinävoita
4
dl
riisimuroja
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa.
  2. Sekoita maapähkinävoi suklaan joukkoon. Lisää riisimurot ja kääntele tasaiseksi.
  3. Kaada suklaa-riisimuromassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm). Tasoita pinta.
  4. Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paloittele ja sulata koristelusuklaa. Painele suolapähkinärouhe riisisuklaan pinnalle. Levitä päälle suklaaraitoja pikkulusikalla.
  5. Anna kovettua jääkaapissa reilu tunti. Leikkaa tai murra riisisuklaalevystä patukoita tai ruutuja. Levy leikkaantuu siististi, kun veitsen kastaa välillä kuumaan veteen.

Kuvan taatelisydänten ohjeen löydät täältä.

ET-lehti on lisännyt 336 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Napakat sydänsalaatit voi paistaa paistetun lohen kaveriksi nopeasti pannulla, jolloin ne säilyvät mukavan rapeina. Raikkaassa kastikkeessa on linssien ansiosta myös proteiinia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin sydänsalaatti ja linssikastike

Ainekset

2
pss (á 200 g)
sydänsalaattia
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
KASTIKE
1
prk (n. 380 g)
käyttövalmiita vihreitä linssejä
½
ruukkua lehtipersiljaa
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sinappia
½
tl
suolaa
(tilkka vettä)

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Valuta linssit siivilässä. Hienonna persilja. Laita linssit ja yrtit sauvasekoittimen kulhoon. Lisää loput kastikkeen ainekset ja soseuta tasaiseksi. Jos kastike on paksua, lisää tilkka vettä.

  2. Halkaise sydänsalaatit pitkittäin. Sivele pintaan öljyä. Laita salaatit leikkuupinta alaspäin pannulle tai grilliparilalle. Paista noin 5 minuuttia.

  3. Nosta paahdetut salaattilohkot lautaselle ja lusikoi päälle kastiketta. Tarjoile heti.

VINKKI! Salaatin päälle sopivat myös paistetut leipäkuutiot, paahdetut pähkinät tai tuoreet herneet.