Pikapitat saavat ihanan värinsä ripauksesta kurkumaa. Leivo pitaleivät juuri ennen tarjoilua, sillä ne ovat parhaimmillaan suoraan uunista.
Pitaleivät ovat tortillojen ja hampurilaisten lisäksi mitä monipuolisin ateriaidea. Niiden väliin kelpaa mikä vain linsseistä jauhelihaan ja tuoreista kasviksista pikkelöityihin tai paahdettuihin. Kastikkeeksi käy niin hummus kuin tsatsiki.
Itsetehdyt pitaleivät eivät myöskään aina vaadi pitkää kohotusta, sillä tällä ohjeella tehden ne valmistuvat puolessa tunnissa. Kohotusaineena on leivinjauhe, jota laitetaan melko rutkasti. Jogurtti antaa leiville oikeanlaisen miedosti happaman maun. Taikinaa täytyy vaivata jonkin verran, mutta siinä auttavat sähkövatkaimen taikinakoukut.
Pitaleivät muotoillaan rennosti sormin leivinpaperille, jonka avulla ne vetäistään nopealla liikkeellä uunissa kuumenneen pellin päälle. Pitaleipiä paistetaan vain noin 10 minuuttia, jonka jälkeen ne kannattaa halkaista, täyttää ja tarjota heti.
Pikapitat
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, kurkuma ja suola keskenään. Lisää jogurtti. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla viisi minuuttia.
- Nosta pelti kylmään uuniin. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Kuopaise taikina nuolijalla kahdelle leivinpaperille yhteensä 18 nokareeksi.
- Ripottele päälle jauhoja ja taputtele taikinanokareet noin puoli senttiä paksuiksi, erimuotoisiksi leipäsiksi.
- Vetäise leipäset leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista 8–10 minuuttia.
- Tarjoa lämpiminä
Vinkki! Tällä kertaa leivinjauhetta sisältävää taikinaa saa ja pitääkin vaivata. Jos et omista sähkövatkaimen taikinakoukkuja, voit tehdä taikinan yhtä hyvin käsin.
Minkä kokoisia näistä kuluu tulla? Eikö leivistä tule tosi pieniä kun niitä tehdään 18? Eikö leivinjauhe maistu valmiissa pitoissa? Mielenkiintoinen ohhe.