Graavilohen valmistuksessa sokeria on perinteisesti käytetty suolan ohella. Yllätä ruokavieraat, ja kokeile vaihteeksi tummaa Muscovado ruokosokeria lohen graavaamiseen.
Muscovado-sokerisuolattua lohta
Ainekset
Työvaiheet
Paahda fenkolinsiemenet nopeasti pannulla ja jauha ne morttelissa tai veitsellä työlaudalla.
Pane lohifilee nahkapuoli alaspäin työlaudalle ja pyyhkäise fileen pinta talouspaperilla. Sekoita mausteet keskenään ja levitä seos tasaisesti lohifileelle. Nosta filee vuokaan, peitä kelmulla, siirrä jääkaappiin ja anna maustua 6 tunnista seuraavan päivään.
Pyyhkäise suolaseos fileen pinnasta ja leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi lautaselle. Tarjoa lisänä esim. fenkolia, retiisiä ja kesäkurpitsaa ohuina viipaleina.
Vinkki! Pane kasvisviipaleet noin tunniksi jääkylmään veteen jääkaappiin, jolloin ne rapeutuvat.
Pirskottele pinnalle sitruuna-siirappi –vinegretteä juuri ennen tarjoilua.
Sitruuna-siirappi -vinegrette
Ainekset
Työvaiheet
Mittaa aineet kulhoon ja lämmitä hetken mikrossa. Sekoita ja pirskottele annoksen päälle juuri ennen tarjoilua.