Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Sara La Fountain KUVA Sami Repo

Tarjoa raviolit rapuliemen kanssa ja koristele annokset pinaatilla, parmesaanilla ja timjamilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Katkarapu-pinaattiraviolit

Ainekset

Pastataikina
70
g
tuoretta pinaattia
2
rkl
oliiviöljyä
n. 6-7
dl
durumvehnäjauhoja
4
kananmunaa
2
tl
suolaa
Täyte
500
g
kuorellisia katkarapuja
150
g
parmesaanijuustoa
250
g
ricottajuustoa
5
valkosipulinkynttä
5
timjaminoksaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
voita
1/2
dl
vettä
140
g
tuoretta pinaattia
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Liemi
puolet katkarapujen kuorista
1
rkl
oliiviöljyä
2
dl
kanalientä
2
dl
kuohukermaa
3
rkl
tomaattipyreetä
75
g
voita
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
jauhettua paprikaa
1/4
tl
mustapippuria
5
timjaminoksaa

Työvaiheet

  1. Tee taikina. Ota pari kourallista pinaattia sivuun annosten koristeeksi. Laita loppu pinaatti ja öljy sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella hienoksi. Sekoita pinaattisose ja muut taikinan ainekset kulhossa ja vaivaa sitkeäksi palloksi, 10 minuuttia. Lisää jauhoja tarvittaessa. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
  2. Kuori katkaravut: katkaise päät ja heitä ne pois, irrota kuoret. Säästä puolet kuorista lientä varten.
  3. Tee liemi. Kuullota ravunkuoria öljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää loput liemen ainekset, timjaminoksat kokonaisina. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 15 minuuttia. Siivilöi liemi ja painele neste rapujen kuorista. Voit valmistaa liemen etukäteen.
  4. Tee täyte. Raasta parmesaani ja sekoita se ricottaan. Hienonna ravut, valkosipuli ja timjami. Kuullota valkosipulia ja timjamia öljyssä kasarissa 1 minuutti. Lisää ravut ja kuullota 1 minuutti. Lisää rapuseos juustoseokseen. Kuumenna voi ja vesi pannussa. Lisää pinaatti ja kypsennä pari minuuttia, kunnes neste haihtuu. Sekoita pinaatti rapu-juustoseokseen. Mausta täyte suolalla ja pippurilla.
  5. Kauli pastataikina pastakoneella ohuiksi levyiksi. Laita ruokalusikallisia täytettä tasaisesti levylle siten, että saat neliönmallisia, 6–8 senttiä leveitä ravioleja. Sipaise vettä täytelusikallisten väleihin pastan reunoihin ja nosta toinen samankokoinen levy päälle. Paina saumat tiiviisti kiinni ja leikkaa raviolit muotin avulla tai veitsellä. Toista sama lopulla täytteellä ja pastalevyillä.
  6. Keitä raviolit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, 3–4 minuuttia. Voit vielä paistaa raviolit kevyesti voissa paistinpannussa.
  7. Tarjoa raviolit rapuliemen kanssa ja koristele annokset pinaatilla, parmesaanilla ja timjamilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Carbonaran inspiroima ruusukaalipasta on syysiltojen lohturuokaa parhaimmillaan. Kokojyväsinappi antaa pastalle hauskan lisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-pekonipasta

Ainekset

300
g
ruusukaaleja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
150
g
pekonia
2
kananmunaa
2
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ruukku lehtipersiljaa
LISÄKSI
400
g
nauhapastaa
1
dl
pastan keitinvettä

Työvaiheet

  1. Siisti ruusukaalien kannat. Poista tarvittaessa huonokuntoiset lehdet. Leikkaa ruusukaalit ohuiksi kiekoiksi.

  2. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoni. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Raasta parmesaani hienoksi.

  3. Laita pasta kiehumaan pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.

  4. Laita pekoni kylmälle pannulle ja paista rapeaksi. Siirrä pekonit pannulta sivuun odottamaan.

  5. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Lisää ruusukaalit ja paista sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää pekonit. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Hienonna lehtipersilja joukkoon.

  6. Kun pasta on sopivan kypsää, kauhaise keitinvettä talteen ja valuta pasta siivilässä. Kaada pasta ja ruusukaaliseos kulhoon ja sekoita. Lisää kananmunat voimakkaasti sekoittaen. Lisää pastan keitinvettä tarvittaessa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kalan mausteeksi pyöräytetään itse tehty sitruunapippurin ja kapriksen maustama dippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kalaa ja pikkelivihanneksia

Ainekset

PIKKELIVIHANNEKSET
1
kesäkurpitsa
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
3
porkkanaa
LIEMI
½
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SITRUUNAPIPPURI
2
tl
raastettua luomu sitruunan kuorta
¼
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
valkopippuria rouhittuna
¼
tl
suolaa
DIPPI
1
rkl
kapriksia
2
dl
vegaanista ranskakermaa
n. 1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
600
g
kalaa ruodottomana fileenä (esm. kirjolohi, nieriä)
2
rkl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Pakkaa porkkanaa lukuun ottamatta kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin. Mittaa pikkeliliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siirrä kattila syrjään, lisää porkkanat kuumaan liemeen ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt liemi porkkanoiden kanssa lasipurkkiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon pippurirouheet ja suola.

  3. Hienonna kaprikset veitsellä ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.

  4. Leikkaa kala neljäksi annospalaksi ja paista kypsäksi pinnoitetulla pannulla, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta sitruunapippurilla ja tuoreella ruohosipulilla. Tarjoa pikkelikasvisten ja dipin kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sipulit ja sitruunat paistuvat maukkaiksi samalla uunipellillä täytetyn siian kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen basilikasiika

Ainekset

1
iso tai kaksi pienempää siikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sitruunapestoa
1
dl
kuivahtaneita leipäkuutioita
1
sitruuna
1
ruukku basilikaa
2–4
kevätsipulia varsineen
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Poista siikojen sisälmykset ja kidukset. Huuhtele ja kuivaa kalat. Laita kala uunipellille leivinpaperille.

  3. Hiero siikojen sisään suolaa ja levitä pestoa. Kuutioi kuivat leivänkannikat. Pese sitruuna ja viipaloi siitä puolet. Lohko toinen puolikas. Laita leipäpaloja, sitruunaviipaleita ja basilikanlehtiä kalojen täytteeksi.

  4. Pese ja halkaise sipulit. Laita sipulit ja sitruunalohkot pellille kalan viereen. Sipaise sipulien pintaan öljyä ja rouhi päälle kevyesti suolaa.

  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Retiiseistä ravistellaan täydellisen raikas lisuke paistetuille kuhafileille ja pehmeälle perunamuusille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kuha ja hölskyretiisit

Ainekset

600
g
kuhaa fileenä
25
g
voita
½
ruukkua timjamia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua valkopippuria
HÖLSKYRETIISIT
1
nippu retiisiä
½
kurkku
1
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hölskyretiisit. Pese ja viipaloi retiisit. Halkaise kurkku. Koverra pois siemenet ja kuutioi kurkku. Lisää kasvikset kannelliseen rasiaan.

  2. Kaada kasvisten päälle etikka, sokeri ja suola. Ravista muutama minuutti.

  3. Poista kuhafileistä ruodot. Viipaloi fileet annospaloiksi.

  4. Sulata voi pannulla. Lisää timjamin oksia voihin hautumaan muutamaksi minuutiksi. Paista kalapaloja yrttivoissa noin 5 minuuttia. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.

VINKKI! Tarjoa kuha perunamuusin kanssa.