
Tarjoa raviolit rapuliemen kanssa ja koristele annokset pinaatilla, parmesaanilla ja timjamilla.
Katkarapu-pinaattiraviolit
Ainekset
Työvaiheet
- Tee taikina. Ota pari kourallista pinaattia sivuun annosten koristeeksi. Laita loppu pinaatti ja öljy sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella hienoksi. Sekoita pinaattisose ja muut taikinan ainekset kulhossa ja vaivaa sitkeäksi palloksi, 10 minuuttia. Lisää jauhoja tarvittaessa. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
- Kuori katkaravut: katkaise päät ja heitä ne pois, irrota kuoret. Säästä puolet kuorista lientä varten.
- Tee liemi. Kuullota ravunkuoria öljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää loput liemen ainekset, timjaminoksat kokonaisina. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 15 minuuttia. Siivilöi liemi ja painele neste rapujen kuorista. Voit valmistaa liemen etukäteen.
- Tee täyte. Raasta parmesaani ja sekoita se ricottaan. Hienonna ravut, valkosipuli ja timjami. Kuullota valkosipulia ja timjamia öljyssä kasarissa 1 minuutti. Lisää ravut ja kuullota 1 minuutti. Lisää rapuseos juustoseokseen. Kuumenna voi ja vesi pannussa. Lisää pinaatti ja kypsennä pari minuuttia, kunnes neste haihtuu. Sekoita pinaatti rapu-juustoseokseen. Mausta täyte suolalla ja pippurilla.
- Kauli pastataikina pastakoneella ohuiksi levyiksi. Laita ruokalusikallisia täytettä tasaisesti levylle siten, että saat neliönmallisia, 6–8 senttiä leveitä ravioleja. Sipaise vettä täytelusikallisten väleihin pastan reunoihin ja nosta toinen samankokoinen levy päälle. Paina saumat tiiviisti kiinni ja leikkaa raviolit muotin avulla tai veitsellä. Toista sama lopulla täytteellä ja pastalevyillä.
- Keitä raviolit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, 3–4 minuuttia. Voit vielä paistaa raviolit kevyesti voissa paistinpannussa.
- Tarjoa raviolit rapuliemen kanssa ja koristele annokset pinaatilla, parmesaanilla ja timjamilla.