klo 10:31 | 8.5.2019

Helppo piirakka syntyy valmistaikinasta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
valmistusaika 55 min
Vaikeustaso
Helppo
Helppo gluteeniton parsakaalipiirakka
Ainekset
1
pkt
gluteeniton piirakkapohjataikina (pakaste)
Täyte
200
g
parsakaalin nuppuja (tai varsiparsakaalia eli broccoliinia)
3
valkosipulin kynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
3
munaa
3
dl
ruokakermaa
200
g
voimakasta juustoa, esimerkiksi gruyere tai cheddar
Työvaiheet
- Painele sulanut taikina piirakkavuoan (23 cm) pohjalle ja reunoille.
- Leikkaa parsakaali nupuiksi ja keitä minuutin ajan suolalla maustetussa vedessä. Nosta lävikköön. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pehmennä parsakaalia ja valkosipulia öljyssä noin 5 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Vatkaa munat ja kerma. Raasta juusto ja lisää joukkoon. Kaada munamaito pohjalle. Asettele parsakaalit päälle ja kypsennä noin 30 minuuttia 200 asteessa, kunnes täyte ei enää hylly.
Missä asteessa ?
3 kananmunaa ja 200 g juustoa täytteessä kuulostaa melko paljolta. Marjapiirakkaan kermaviilillä riittää yksi kananmuna, luulisi että tähänkin?