
Lohi maustetaan tuoreella kurkumalla ja salaatinkastikkeeksi tehdään tahinista ja kurkumasta ihanan täyteläinen kastike. Kylmälle pannulle nostettu lohi paistuu täydellisesti!
Vinkki! Voit korvata ruokalusikallisen tuoretta kurkumaa teelusikallisella kuivattua.
Lohi-kurkumasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista kastike. Kuori ja raasta kurkuma. Mittaa ruokalusikallinen kurkumaa pieneen kulhoon ja lisää joukkoon tahini, öljy, sitruunanmehu ja suola. Sekoita.
- Leikkaa lohi kahdeksi annospalaksi. Laita palat kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin ja laita levy keskilämmölle. Ripottele ruokalusikallinen kurkumaa lohipalojen pinnoille. Paista 5–7 minuuttia lohen paksuudesta riippuen. Käännä lopuksi lohipalat, laita levy kuumimmalle ja paista toiselta puolen kauniin ruskeaksi noin minuutin ajan. Mausta.
- Pese ja leikkaa salaatit sopiviksi suupaloiksi salaattivadille. Sekoita joukkoon tuoreyrttejä makua antamaan.
- Viipaloi retiisit ja lisää salaattiin. Poista lohipaloista nahka ja nosta palat salaatin päälle. Lusikoi lopuksi kastike salaatin joukkoon.
Hyvin onnistui, kiitos ohjeesta. Mahdottoman pehmeitä, nam.
Eikö pannua sivellä millään rasvalla? Eikö tartu kiinni?
Olen jo vuosia laittanut salaattiin tulevan lohen näin;
Kylmä valurauta pannu, leivinpaperi, parin sentin viipaleet nahkasta irti. Paistuu omassa rasvassa n. 5min. kauniin rapsakaksi ja pariloituneen näköiseksi. Ja ennenkaikkea Siistiä 😊