klo 9:01 | 7.8.2019

Maa-artisokka on syksyn erikoisherkku. Paahda se uunissa meheväksi.
Maa-artisokan kuori irtoaa helposti lusikalla raaputtamalla. Voit myös pestä ne ja paahtaa kuorineen, näin saat lisää makua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
50 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo
Uunissa paahdettua maa-artisokkaa ja linssejä
Ainekset
2
ps (à 500g)
maa-artisokkaa
1
ps (300 g)
mangoldia
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
1
tlk (310 g)
linssejä (esim: Bonduelle)
4
keitettyä kananmunaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
kuminan siemeniä
KASTIKE
1
rkl
vahvaa sinappia (esim. Dijon)
1
rkl
punaviinietikkaa
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
roseepippureita
1/2
tl
suolaa
1/2
ruukkua
tilliä
Työvaiheet
- Kuori maa-artisokat tai pese ne huolellisesti juuriharjalla. Leikkaa pienimmät kahteen osaan, isoimmat suupaloiksi. Hienonna mangoldi, halkaise tomaatit ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Valuta linssit ja kuori keitetyt munat.
- Levitä maa-artisokat uunipellille ja sekoita joukkoon öljy, suola ja kumina. Paahda maa-artisokkia 180 asteessa 40 minuuttia, sekoita välillä.
- Tee sillä aikaa salaatinkastike. Yhdistä kulhossa sinappi, etikka ja öljy. Mausta pippurilla ja suolalla, hienonna joukkoon tilli. Sekoita linssit, sipuli, tomaatit ja mangoldit kastikkeeseen maustumaan.
- Lisää lopuksi joukkoon paahdetut maa-artisokat lämpiminä ja laita annosten päälle keitetyt munat.
Onkohan kastikkeen ohjeesta jäänyt osa raaka-aineista pois?
Öljyn ja etikan määrää ei ainakaan mainita..
Kiitos hyvästä huomiosta! Ainekset ovat nyt oikeilla paikoillaan.