Italialaisen noutopöydän helmi on lohi, jonka päälle on surautettu parmesaanista soosi.
Trattoria Correto -cateringin italialainen noutopöydästä bongattu lohi teki niin hyvän vaikutuksen, että selvitimme sen reseptin. Keittiömestari ja ravintoloitsija Jukka-Pekka Repo vinkkaa käyttämään luotettavampaa digitaalista mittaria ja varo kypsentämästä liikaa. Sopiva sisälämpö on 44 astetta
Kylmä uunilohi ja parmesaanikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Tee suolaliemi lohelle. Kiehauta vesi ja liuota suola joukkoon. Leikkaa selkä- ja vatsarasva lohifileestä. Laita lohi laakeaan reunalliseen astiaan. Kaada jäähtynyt liemi päälle, niin että filee peittyy kokonaan. Anna kalan suolautua liemessä 30 minuuttia.
- Kuumenna uuni 120 asteeseen. Ota kala liemestä. Pyyhi pinta. Aseta filee uunivuokaan leivinpaperin päälle. Paina paksuimpaan kohtaan paistomittari. Kypsennä 35 minuuttia tai kunnes sisälämpö on 44 astetta.
- Tee kastike. Riko huoneenlämpöinen muna kapeaan ja korkeaan kulhoon. Lisää sinappi ja etikka. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada päälle huoneenlämpöiset öljyt. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja vatkaa kunnes kastike on majoneesimaista. Raasta parmesaani ja lisää se kastikkeeseen. Mausta mustapippurilla.
- Valele parmesaanikastike nauhoina jäähtyneen kalan päälle. Koristele rucolalla ja parmesaanilastuilla.
Vinkki! Kalan voi tarjota myös lämpimänä. Silloin kastike kannattaa tarjota erikseen.