
Kaffa Roasteryn toimitusjohtaja Svante Hampf vinkkasi upean salvia-juustopiirakka reseptinsä! Piirakan salaisuutena on Svanten herkullinen salviavoi.
”Alun perin Ruotsista kotoisin olevan helpon piirakan tekee erityisen herkulliseksi täytteeseen lisäämäni salviavoi. Olen valmistanut piirakkaa muun muassa tyttäreni luokkajuhliin ja siellä se keräsi paljon kehuja opettajilta.”
Salvian ainutlaatuinen ja melko voimakas maku sopii täydellisesti vahvan juuston pariksi tähän suolaiseen piirakkaan, jota riittää pienikin pala.
Piirakan pohja tehdään yksinkertaisesti nyppimällä voi jauhot sekaisin ja sekoittamalla kylmä vesi nopeasti joukkoon. Pohjaa esipaistetaan uunissa noin 10 minuuttia, sillä täyte on melko kosteaa. Täytteeseen tulee voimakasta juustoa, esimerkiksi monen rakastamaa Västerbottenia, sekä maitoa, kermaa ja munia.
Tuore salvia maustaa voin, kun niitä kuumennetaan pienessä kattilassa miedolla lämmöllä. Rapeaksi muuttuvat salvianlehdet ja ihanaksi maustunut voisula sekoitetaan täytteen joukkoon, ja piirakka paistetaan kauniin ruskeaksi.
Parhaimmillaan piirakka on hieman lämpimänä kahvin kanssa.
Salvia-juustopiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuutioi taikinaan tuleva voi kulhoon ja nypi sekaan jauhot. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (Ø 22 cm) ja esipaista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Valmista salviavoi. Sulata voi pienessä kattilassa ja laita salvialehdet siihen. Kuumenna lehtiä miedolla lämmöllä, kunnes lehdet ovat rapeita, mutta eivät ruskistu liikaa. Nosta kattila sivuun.
- Raasta täytteeseen tuleva juusto. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään kulhossa ja yhdistä lopuksi sekaan hieman jäähtynyt salviavoi.
- Kaada täyte vuokaan esipaistetulle pohjalle ja jatka kypsennystä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
Tulevatko salvianlehdet mukaan täytteeseen vai siivilöidäänkö ne pois? Piirakka kuulostaa todella herkulliselta.
Hei! Salvianlehdet saavat jäädä sattumiksi mukaan täytteeseen!
Tämän tein synttäreille viime vuonna.
Kiitosta tuli niin, että piirakka valikoitui jälleen juhlamenuun!