klo 18:12 | 24.10.2019

Punajuuri ja vuohenjuusto on kaksikko, johon voi aina luottaa. Kun punajuurien antaa muhia uunissa pitkään ja hartaasti, ja vuohenjuustojen päälle valuttaa hunajaa ja gratinoi ne, yhdistelmästä tulee entistä ihanampi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo
Vuohenjuusto-punajuurisalaatti
Ainekset
800
g
punajuuria
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
8
dl
salaatinlehtiä (esim. babypinaattia ja versoseosta)
6–8
saksanpähkinää
400
g
vuohenjuustoa (isoa kiekkoa)
2
rkl
juoksevaa hunajaa
Kastike
2
pientä
valkosipulinkynttä
4
timjaminoksaa
1
dl
basilikanlehtiä
¾
dl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamicoa
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret ja kypsennä ne kokonaisina uunissa, noin 1 tunti. Kuori ja viipaloi jäähtyneet punajuuret. Mausta viipaleet öljyllä, suolalla ja pippurilla.
- Huuhtele ja kuivaa salaatit. Laita ne tarjoiluvadille.
- Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli, hienonna yrttien lehdet ja yhdistä kaikki kastikkeen aineet.
- Paahda saksanpähkinöitä kuivassa kuumassa pannussa sekoitellen pari minuuttia. Kaada pähkinät pois pannusta. Rouhi jäähtyneinä.
- Säädä uuni 250 asteeseen. Leikkaa vuohenjuusto neljäksi kiekoksi ja laita uunipellille. Valuta hunajaa päälle. Paista uunissa noin 2 minuuttia, kunnes juusto lämpenee. Siirrä juustokiekot salaatti-pedille. Viimeistele salaatti punajuurilla, pähkinöillä ja kastikkeella.
Vinkki! Paista salaattiin myös sieniä.
Keksikää jotain uutta!!!