klo 9:46 | 22.1.2020

Avokado tekee juustottomasta pestosta täyteläisen makuisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo
Avokadopesto
Ainekset
1
dl
pinjansiemeniä
1
ruukku
basilikaa
½
ruukkua
persiljaa
1
pieni valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria
2
avokadoa
1
limetti
Lisäksi
500
g
pastaa
Työvaiheet
- Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Hienonna basilika ja persilja sekä valkosipulinkynsi.
- Mittaa oliiviöljy korkeaan kapeaan kulhoon, lisää valkosipuli, yrtit, mausteet, sekä puoli desilitraa paahdettuja pinjansiemeniä.
- Soseuta sauvasekoittimella hienoksi pestoksi.
- Lusikoi avokado lautaselle ja murskaa se haarukalla. Purista päälle puolikkaan limetin mehu. Sekoita avokado peston joukkoon. Tarjoa pesto pastan kanssa. Ripottele loput pinjansiemenet pastan päälle.
Mihin katosi puoli desiä pinjansiemeniä?
Eikös pastassa ole yleensä munaa?
Kiitos kysymyksistä, loput pinjansiemenet voi ropistella sellaisenaan pastan päälle.
Pastassa ei ole kananmunaa, ellei sitä erikseen lue pakkauksessa.
Käytetäänkö basilikasta myös varret?