Miksi valita ottaako lihapullia vai falafeleja, jos voi saada molemmat? Nämä herkkupullat kypsyvät meheviksi matalassa uunilämmössä.
Jauhelihafalafelit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 150 asteeseen. Valuta ja huuhdo kikherneet. Purista limetin mehu ja raasta sen kuori.
- Mittaa kaikki ainekset jauhelihaa lukuunottamatta tehosekoittimeen (tai soseuta sauvasekoittimella) ja jauha tasaiseksi. Sekoita lopuksi jauheliha joukkoon.
- Muotoile pieniä pyöryköitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 25 minuuttia.
Vinkki! Jauhelihafalafelit maistuvat pelkän jogurtin kanssa, mutta ovat vastustamattomia pitaleivän välissä tsatsikin, tomaatin ja korianterin kera.
Odotukset olivat korkealla, mutta tulos ei kyllä yltänyt odotuksiin. Pullat olivat hyvin kuivia, hyvin mauttomia, eli ei siis lihan eikä falafel makuja! Sen sijaan ne eivät oikein maistuneet miltään, olivat vaan aika kuivia ja tiheitä. Tein kaiken täysin ohjeiden mukaisesti. Ainakin lisäisin reseptiin enemmän tahinia ja muita falafelmakuja, kuten juustokuminaa ja korianteria.