Kesäkurpitsa-härkispannu valmistuu yhden astian taktiikalla. Pienet ja kiinteät kesäkurpitsat ovat omiaan tähän ruokaan!
Kesäkurpitsa-härkispannu
Ainekset
Työvaiheet
- Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja kaavi lusikalla pehmeä sisus talteen. Hienonna sipuli ja valkosipulit.
- Valitse paistamiseen kannellinen paistokasari tai syvä pannu, johon on olemassa sopiva kansi. Paista sipuleita ja kesäkurpitsan sisusta paistokasarissa tilkassa öljyä parin minuutin ajan. Lisää Härkis, tomaattipyree, mausteet ja sitruunankuori. Jatka paistamista toiset pari minuuttia.
- Lusikoi Härkis-kasvistäyte kesäkurpitsanpuolikkaisiin ja laita paistokasari takaisin levylle. Lisää kasvisliemi ja huuhdeltu kvinoa. Nosta täytetyt kesäkurpitsanpuolikkaat kvinoan päälle paistokasariin. Laita kansi kiinni ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia tai kunnes kvinoa on kypsää. Lisää lopuksi pannulle salaattipinaattia.
Ohjeessa puhutaan sekaisin pannusta ja kasarista. Tarvitaanko siis kaksi eri astiaa vai vain yksi?
Olen tehnyt täytettyjä kesäkurpitsoita jo useita vuosia ennen tätä "uutta" reseptiä
Kiitos kommenteista, kasarilla tarkoitetaan varmaan tässä tapauksessa paistokasaria. Eli syvä pannu, jolle on olemassa sopiva kansi, sopii mainiosti tarkoitukseen. Teen muutokset reseptiin.