Näissä tacoissa piilee kaksi mehevää makuyllätystä: muhkean makuinen teriyakiselleri ja rouskuva jalapeno-kaalisalaatti.
Nyhtöselleritacot
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin jalapeno-punakaalisalaatti (ohje alla).
-
Kuori selleri ja raasta se isolla terällä. Paista raastetta öljyssä isossa pannussa, kunnes se kuivuu, ruskistuu ja karamellisoituu, noin 10 minuuttia. Lisää teriyaki, tomaattipyree ja paprikajauhe ja jatka paistamista 10–15 minuuttia. Jos paistos tuntuu kuivalta tai tarttuu pannuun, lisää vähän vettä. Mausta suolalla ja tabascolla.
-
Halkaise avokadot, poista kivi ja kuori, viipaloi hedelmä. Lämmitä rieskat ja täytä ne nyhtösellerillä, kaalisalaatilla, avokadolla, salaatinlehdillä ja korianterilla. Viimeistele ranskankermalla.
Jalapeno-punakaalisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Suikaloi kaali ja sipuli. Hienonna jalapenot.
-
Purista limetit kulhoon. Lisää sokeri, suola ja kaali. Puristele hetki, jotta kaali pehmenee ja maut sekoittuvat.
-
Sekoita sipuli ja jalapenot salaattiin.