Granolan ja myslin valmistuksessa hunaja on ykkönen, sillä se sitoo hiutaleet ja pähkinät yhteen.
Laku-hunajagranola
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa hunaja, vesi ja kookosöljy kattilassa melkein kiehuvaksi. Sekoita lakujauhe joukkoon.
-
Kääntele seos kaurahiutaleiden ja auringonkukansiementen joukkoon ja levitä tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista noin 25 minuuttia, välillä käännellen, jotta granola ei jää isoiksi kokkareiksi. Varo, ettet polta!
-
Tarjoa jogurtin ja kurkuma-hunajapäärynöiden tai marjojen kanssa.
Kurkuma-hunajapäärynät
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori päärynät, mutta jätä karat paikoilleen. Poista kanta terävällä veitsellä.
-
Mittaa vesi, hunaja, limetin mehu ja kurkuma pieneen kattilaan. Laita päärynät kattilaan ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmenneet. Siirrä levyltä ja jätä päärynät hunajaliemeen jäähtymään. (Voit tarjota ne myös lämpimänä.) Tarjoa jogurtin, hunajan ja lakugranolan kanssa.