
Ohuiksi viipaleiksi leikatut ruusukaalit paistuvat nopeasti pastan höysteeksi. Helppo ruusukaalipasta saa makunsa balsamicosta, hunajasta ja pähkinöistä.
Eikö ruusukaalien kypsennys ole hieman hankalaa? Kuinka ne sopivat arkiseen ruoanlaittoon?
Oheinen pastaresepti antaa helpon vastauksen kumpaankin kysymykseen.
Kaalit kypsyvät nimittäin tasaisesti ja supernopeasti, kun ne viipaloi ensin. Ruusukaaleista poistetaan tarvittaessa uloimmat lehdet ja kannat siistitään. Sitten ne leikataan viipaleiksi ja kumotaan pannulle kuumaan öljyyn.
Paistetut ruusukaalit sopivat mainiosti pastan höysteeksi. Kun ruusukaaliseoksen maustaa meheväksi hunajalla, balsamicolla ja parmesaanilla, erillistä kastiketta ei tarvita.
Ruusukaalipasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa ruusukaalit ohuiksi viipaleiksi. Kuori, puolita ja viipaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta juusto. Laita pastalle vesi kiehumaan.
-
Kuumenna pannu keskilämmöllä ja lisää öljy. Kuullota sipuleita muutama minuutti ja lisää sitten ruusukaalit. Kuullota 5 minuuttia, lisää balsamietikka ja hunaja ja anna paistoksen muhia sillä välin, kun keität pastan.
-
Lisää suola (2 rkl suolaa/1 l vettä) ja pasta kiehuvaan veteen ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Nosta pasta vedestä pannuun ruusukaalien joukkoon. Sekoita ja lisää juustoraaste ja pähkinät.
Balsamiviinietikka tummaa vai vaaleaa?
Tumma balsamico sopii tähän parhaiten! Lisään tiedon ohjeeseen.
Pastan keitto: 2 RUOKALUSIKALLISTA suolaa / 1 litra vettä!!!???
Pasta neuvotaan aina keittämään reilusti suolatussa vedessä, mutta kaksi ruokalusikallista per litra tuntuu hurjalta. En varsinaisesti yritä suolan käyttöä välttää, mutta yksi teelusikallinen litraa kohden on ollut mielestäni aivan riittävä määrä.