Rapeat haukimurekepihvit kuljettavat mielen mummolaan. Täydellisiä lisukkeita pihveille ovat kananmunakastike ja raikkaat mummonkurkut.
Haukipihvit ja munakastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin kananmunakastike. Keitä kananmunat kypsiksi, 8 minuuttia. Jäähdytä ne, kuori ja murskaa haarukalla. Kuumenna maito kattilassa höyryäväksi. Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauhot keskenään. Lisää voi-jauhoseos kuuman maidon joukkoon ja sekoita koko ajan, kunnes kastike suurustuu. Mausta suolalla ja sinapilla. Lisää lopuksi kananmunamurska.
-
Paloittele hauki pieniksi kuutioiksi tehosekoittimen kulhoon. Pyöritä massaksi. Lisää koneen pyöriessä anjovikset, kananmuna, ranskankerma, suola ja ruohosipuli. Anna koneen käydä, kunnes kalamassa on aivan hienoa.
-
Kaada korppujauhot laakealle lautaselle. Muotoile massasta kostutetuin käsin pieniä pihvejä ja kääntele ne jauhoissa. Pihvit pysyvät paremmin kasassa, jos siirrät ne hetkeksi kylmään ennen paistamista. Paista haukipihvit kypsiksi kuumassa voissa paistinpannulla.
-
Tarjoa kananmunakastikkeen ja mummonkurkkujen kanssa.
Vinkki! Raikkaat mummonkurkut ovat nappilisuke kalaherkuille. Siivuta kurkku lasipurkkiin ja laita päälle 2 rkl hienonnettua tilliä ja saman verran väkiviinietikkaa ja sokeria. Lisää teelusikallinen suolaa ja laita kansi kiinni. Hölskytä huolella.
Miksei munakastikkeelle ole valmistusohjetta?
Hei! Kananmunakastikkeen ohje löytyy työvaiheiden kohdasta 1.