
Höyryttämällä pavut kypsyvät juuri sopiviksi eivätkä lötkisty kuten usein vedessä keitettäessä. Lämminsavulohi tuo salaattiin ruokaisuutta.
Savulohi-papusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele pavut ja siisti kannat. Leikkaa isoimmat pavut halutessasi pituussuunnassa puoliksi.
-
Kuumenna 1 litra vettä kattilassa ja höyrytä pavut kypsiksi siivilässä tai bambuhöyryttimessä, noin 4 minuuttia.
-
Paahda auringonkukansiemeniä kuivassa pannussa pari minuuttia. Poista lohesta nahka ja murra lohi annospaloiksi
-
Valmista kastike. Hienonna rakuuna ja purista sitruunasta mehu. Sekoita ne öljyn joukkoon. Lisää sinappi, suola ja pippuri. Sekoita haarukalla voimakkaasti vatkaten.
-
Kääntele kastike papujen joukkoon. Lisää paloiteltu lohi ja paahdetut auringonkukansiemenet. Tarjoa salaatti paahdetun leivän kanssa.
Vinkki Voit korvata tuoreen ranskalaisen rakuunan teelusikallisella kuivattua rakuunaa.