
Mehukkaita päärynöitä ja marsipaania – niistä on tehty tämä hurmaavan makea galette. Helpon herkun pohja tehdään valmiista lehtitaikinasta.
Päärynä-marsipaanigalette
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
-
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Leikkaa puoliksi (12 palaksi) ja kauli paloja hieman isommiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Töki haarukalla levyihin reikiä.
-
Leikkaa marsipaanista ohuita viipaleita lehtitaikinalevyjen pohjalle. Leikkaa päärynöistä mahdollisimman ohuita viipaleita päälle. Sudi päälle hilloa ja voisulaa ja ripottele lopuksi sokeria päälle.
-
Paista (erissä) noin 15–20 minuuttia, kunnes taikina ja päärynät ovat saaneet väriä.
Sopiiko tähän mantelimassa 50/50 marsipaanin sijaan?
Mistä saa mehukkaita päärynöitä? Kaikki, mitä minä olen ostanut, ovat puisia ja kovia. Taidanpa korvata päärynät omenalla tai persikalla tai nektariinilla, varmasti tulee hyvää. Ja päälle kanelia ja vanilja- tai vanilliinisokeria. Ja lehti- tai voitaikinan korvaan murotaikinalla tai piirakkataikinalla. Ja mantelimassa varmasti käy, jos ei marsipaanista niin välitä. Mutta ei voi tulla huonoa, jos reseptissä lukee voita ja sokeria!!🤣
Valtaosa päärynöistä on raakoja ostettaessa, mutta muutaman päivän odotus kotona riittää tekemään niistä pehmeitä ja mehukkaita. Huoneenlämmössä kypsyvät nopeasti käyttökuntoon.