Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Nämä prinsessa Leian kampausta muistuttavat pullat saavat paistua uunissa rapeiksi. Samalla täytteen sokeri paahtuu lähes nekkumaiseksi.

Lyypekkiläiset korvapuustit tunnetaan nimellä Frantzbrötchen. Trendikkäissä berliiniläisleipomoissa ne valmistetaan kylmäkohotetusta taikinasta ja leivonnaiset voivat olla kooltaan valtavia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t 25 min + kohotus ja jähmetys 3 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lyypekkiläiset korvapuustit

Ainekset

Taikinajuuri
2
dl
maitoa
20
g
tuorehiivaa
½
dl
puolikarkeita spelttivehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
Lisäksi
8–8½
dl
puolikarkeita spelttivehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
¾
tl
suolaa
2
kananmunaa
65
g
huoneenlämpöistä suolatonta voita
Kaulintaan
250
g
kylmää suolatonta voita
Täyte
2
rkl
juoksevaa kasvirasvaa
2
dl
sokeria
rkl
kanelia
Sokerisiirappi
1
dl
vettä
100
g
sokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 37-asteiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää jauhot ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi. Peitä kulho liinalla ja laita lämpimään paikkaan 30 minuutiksi.

  2. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Sekoita munat ja pehmeä voi nokareina joukkoon. Lisää kupliva taikinajuuri ja sekoita ensin haarukkavatkaimella ja vaivaa sitten käsin, kunnes taikina on muodostunut.

  3. Kumoa löysä taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa käsin 5 minuuttia. Taikinan tulee olla sileää ja kimmoisaa. Laita taikina takaisin kulhoon ja kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, 1–2 tuntia.

  4. Ripottele kylmän voin päälle reilusti jauhoja. Kauli voi kahden leivinpaperin välissä 23 cm:n neliöksi. Laita voi leivinpapereineen jääkaappiin jähmettymään.

  5. Painele kohotetusta taikinasta ilmat pois ja kumoa se jauhotetulle alustalle. Vaivaa, kunnes isoimmat ilmakuplat ovat hävinneet. Kauli 33 cm:n kokoiseksi neliöksi.

  6. Laita voi kulmittain kaulitun taikinan päälle. Taita taikinareunat voin peitoksi. Kauli taikina 20 cm x 30 cm:n suorakaiteeksi.

  7. Taita kaulittu levy kolmeen osaan, kääri muovikelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Toista kauliminen ja taittaminen vielä kaksi kertaa. Jos voi tuntuu pehmeältä, laita taikina hetkeksi jääkaappiin.

  8. Sekoita täytettä varten sokeri ja kaneli keskenään. Valmista sokerisiirappi. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Keitä, kunnes sokeri on sulanut ja muuttunut siirappimaiseksi. Jäähdytä huoneenlämmössä.

  9. Leikkaa taikina kahteen palaan. Laita toinen pala takaisin kylmään. Kauli taikina 40 cm:n kokoiseksi neliöksi ja voitele levy rasvalla. Ripottele pinnalle puolet kanelisokerista. Painele kanelisokeri kaulimella taikinan pintaan kiinni. Kääri taikina napakaksi rullaksi ja leikkaa kuuteen yhtä suureen palaan.

  10. Paina pullia yksi kerrallaan puisen lusikan tai kauhan varrella niin, että pullaan tulee syvä painauma, mutta taikina pysyy ehjänä. Litistä pullan reunat vielä käsin niin, että kierrekuvio tulee selvästi esille.

  11. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota 20 minuuttia. Leivo toinen taikinapala samoin. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  12. Paista pullia uunin keskitasolla 20–22 minuuttia. Voitele kuumat pullat sokerisiirapilla.

Vinkki Voin kaulinta onnistuu helpommin, kun leikkaat voipalan vaakatasossa puoliksi.

Kommentit (1)

Käyttäjä22252
Seuraa 
Liittynyt11.4.2020

Ei ole ehkä niin helppo miltä näyttää. Muoto vaikea saada ja valmistus tosiaan vie useamman tunnin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.