Uunissa paahdettu kalkkuna kaipaa seurakseen kevyehköä ja pehmeästi tanniinista viiniä.

Mikä? Gamayrypäleestä tehty Château de Pierreux Brouilly 2019, 16,99 e, on cru-laatuluokan kyläviini Ranskasta Beaujolais’n alueelta.

Millainen? Viini on kevyehkö ja pehmeästi tanniininen. Maussa on karpaloa, mustikkaa ja punaherukkaa, joita säestää jälkimaun kukkaisen yrttinen mausteisuus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minkä kanssa? Viini sopii mainiosti paahdetun kalkkunan, ankan tai hanhen rinnalle. Kirsikkaisen hapokas viini raikastaa ruoan samaan tapaan kuin marja- tai hedelmähyytelö. Viini viihtyy myös kasvisruokien, sisäelinten ja viilennettynä myös paistettujen lohikalojen seurassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää ajankohtaisia juomasuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla