
Haluatko haastaa itsesi keittiössä ja kokkailla jotain muuta kuin tuttua ja vaivatonta? Hyvä, sillä näissä resepteissä ei mennä sieltä, missä aita on matalin.
Maailman vaativimmassa kokkikilpailussa, Bocuse d'Orissa mukana olleet tähtikokit Tommi Tuominen, Anni Peräkylä ja Petteri Luoto ovat laatineet omista kilpailuannoksistaan keittiöösi sopivat versiot, jotka tarjoavat haastetta kokeneemmallekin keittiövelholle. Laadukkaat raaka-aineet kokkailuun löydät K-Citymarketista. Laadi kauppalista kätevästi täällä!
Unohda hoppu ja hyppää tähtikokkien saappaisiin. Nämä kolme kulinaarista haastetta virittävät kokkauksesi uudelle tasolle ja tarjoavat mahdollisuuden oppia myös uutta.
1. Paistettua kuhaa ja rapuperunoita
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/print_large_1800x-paistettua_kuhaa_ja_rapuperunoita_20221.jpg?itok=k7d6dIXK)
Kuha on arvostettu ruokakala ja täydellinen valinta myös kevään fiinimpiin ruokahetkiin. Hyppää uusiin vesiin ja loihdi tähtikokki Tommi Tuomisen ohjeella kuhasta huippuravintolatasoinen makuelämys. Paistetun kuhan kaverina tarjotaan rapuperunoita, kurkku-kyssäkaalisalaattia ja pannulla rapeaksi paistettua mallasleipää.
Kuhaherkun inspiraationa toimii annos, jonka Tuominen valmisti Bocuse d'Orin Suomen karsinnoissa vuonna 2017. Reseptissä tiukimmat mutkat on vedetty suoriksi, mutta helpolla se ei päästä vieläkään tekijäänsä.
Kokkaa kuhasta gourmeeta tällä tähtikokin reseptillä!
2. Kirsikkatomaattia ja tomaattiliemi
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/print_large_1800x-kirsikkatomaattia_ja_tomaattiliemi_20221.jpg?itok=1gS5V5Oh)
Nyt otetaan kirsikkatomaattien herkullisesta mausta ja kauniista ulkomuodosta kaikki irti. Tähtikokki Anni Peräkylän suunnittelema makuelämys sisältää kirsikkatomaattia monessa muodossa: kuivattuna, marinoituna ja soseutettuna. Tomaatin makuparina toimii tuttu basilika, tällä kertaa majoneesiksi loihdittuna. Pikkelöity jalapeno ja sipuli antavat annokselle vielä viimeisen säväyksen.
Kirsikkatomaatti oli yksi vuoden 2021 Bocuse d'Or -kilpailun pääraaka-aineista. Peräkylä toimi kilpailussa tähtikokki Mikko Kaukosen avustajana. Kirsikkatomaatista syntyi kaksikon käsissä upeita mestariteoksia, joiden innoittamana Peräkylä laati helpomman version.
Kääri hihat ja taio kirsikkatomaateista jotain ennennäkemätöntä tällä tähtikokin ohjeella!
3. Naudan sisäfilee ja sitruunamisolla maustettua ruusukaalia
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/print_large_1800x-naudan_sisafilee_ja_sitruunamisolla_maustettua_ruusukaalia11.jpg?itok=9mf8UEj8)
Naudan sisäfileen paistaminen vaatii hieman vaivaa, mutta sen tarjoama makuelämys on kaiken vaivan väärti. Tähtikokki Petteri Luodon suunnittelemassa annoksessa naudan sisäfilee tarjotaan ruusukaalin, puikulaperunapyreen ja sienipaistoksen kera.
Jos et ole vielä menettänyt sydäntäsi ruusukaalille, tämä annos muuttaa tilanteen. Rapeaksi friteerattu ja sitruunamisolla maustettu ruusukaali on niin taivaallista, että jopa karttaja kääntää kelkkansa.
Petteri Luoto on edustanut Suomea Bocuse d’Or -kilpailussa kahdesti. Vuonna 2005 Luoto palkittiin kilpailun parhaasta liha-annoksesta, jonka pohjalta hän on suunnitellut tämän helpomman version.
Yllätä kriittisimmätkin illallisvieraasi tällä tähtikokin laatimalla annoksella!
Miltä näyttävät tähtikokkien alkuperäisannokset, joiden pohjalta nämä reseptit on laadittu? Katso Tähtikokkien Bocuse d’Or Nelosella ja Ruudussa maanantaisin klo 19.