
Kiivisalsan raikkaus tasapainottaa tuhtia lohta. Egyptiläinen dukkah-mausteseos on rapean pähkinäinen ja antaa lohelle mukavan pinnan.
Paistettu dukkah-lohi & kiivisalsa
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee kiivisalsa. Kuori ja kuutioi kiivit ja avokadot. Pirskottele limettimehu hedelmien päälle. Hienonna kuorittu valkosipuli, chili, kevätsipuli ja korianteri. Kääntele ainekset yhteen. Lisää öljy ja granaattiomenansiemenet ja sekoita.
-
Leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta palat suolalla, juustokuminalla, pippurilla ja chilillä. Paista lohipalat pannussa öljyssä haluamaasi kypsyyteen, 2–3 minuuttia/puoli. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla. Lohi on juuri ja juuri kypsää mittarin osoittaessa 42–48 astetta. Viimeistele kalapalat ripottamalla niiden päälle dukkah-mausteseosta. Tarjoa kala kiivisalsan kanssa.