Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 140 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Söpöt pikkukeksit katoavat parempiin suihin alta aikayksikön. Kahvin makua on niin taikinassa kuin kuorrutteessakin.

Mokkapalat löytävät aina uusia muotoja ja sovelluksia, joilla ne jatkavat suomalaisten kahvipöytien suosikin paikkaa. Nyt mokkapaloista tutut maut ja kuorrute on nerokkaasti valjastettu pienten pikkuleipien muotoon.

Taikina valmistuu helposti etenkin yleiskoneen avulla. Voi, sokeri ja kuivat aineet voi nyppiä myös käsin murumaiseksi. Joukkoon sekoitetaan kananmuna, jonka jälkeen taikina muotoillaan kelmun sisään pötköksi ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään.

Jähmettyneestä pötköstä leikkaamalla saadaan tasakokoisia keksejä, jotka eivät paistettaessa leviä holtittomasti.

Kuorrutus on tavallinen tomusokerista, kahvista ja kaakaojauheesta sekoitettu tahna, joka lusikoidaan jäähtyneiden keksien päälle. Muista koristella nonparelleilla heti, ennen kuin kuorrutus jähmettyy!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 34 kpl
Valmistusaika
30 min + taikinan jähmettyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mokkapalanapit

Ainekset

100
g
voita
¾
dl
ruokosokeria
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
2
tl
espressopikakahvijauhetta
½
tl
leivinjauhetta
1
kananmuna
KUORRUTUS
2
dl
tomusokeria
2
rkl
vahvaa kahvia
1
tl
tummaa kaakaojauhetta
nonparelleja

Työvaiheet

  1. Laita kuutioitu voi, sokeri ja kuivat aineet monitoimikoneen kulhoon. Anna koneen käydä, kunnes seos on murumaista. Lisää muna ja sekoita taikinaksi.

  2. Kaavi taikina jauhotetulle työtasolle ja muotoile kahdeksi 17 senttiä pitkäksi tangoksi. Kääri tangot tiukasti muovikelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään tunniksi tai yön yli.

  3. Poista muovikelmu ja leikkaa tangot noin sentin viipaleiksi. Laita taikinakiekot leivinpaperin päälle uunipellille.

  4. Paista 175 asteessa 10–11 minuuttia. Siirrä ritilälle jäähtymään.

  5. Sekoita tomusokeri, kahvi ja kaakao kuorrutteeksi. Levitä kuorrutus keksien pinnalle lusikalla. Koristele heti nonparelleilla.

Kommentit (8)

Vierailija

Saattaa maistua ihan hyviltäkin, mutta ohjeistus oli outo siinä suhteessa, että oletusarvona on että jokainen omistaa monitoimikoneen. Ei omista. Ja toi kuorrutus on myös outo. Tämän ohjeistuksen mukaan toi kahvi, tomusokeri ja kaakao vain heitetään samaan astiaan ja sekoitetaan. En usko siitä syntyvän kuvan mukaista kuorutetta, vaan enempikin sellaista tönkköä levitettä. Jos et ole kokenut leipoja, et voi tietää, että mokkapalojen kuorrutus tehdään kasarissa kuumentaen.

Vierailija

En ole koskaan tehnyt mokkapalojen kuorrutusta kuumentamalla. Sekoittanut vaan tomusokerin ja kaakaon siivilän läpi kahvin joukkoon.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei!

Taikinan voi toki murustella käsin ensimmäisessä vaiheessa.

Kuorrute onnistuu ilman kuumentamista vain sekoittamalla ainekset yhteen. Kahvia voi tietysti lisätä pienissä erissä enemmänkin kuin ohjeessa, jos kuorrute tuntuu liian tönköltä. 

Tuuli / Soppa365

Vierailija

Hyviä pikkuleipiä tuli. Mielestäni ei keksejä.

MirJam

Käytin tavallista kaakaojauhetta. Täällä ei ole myytävänä tummaa kaakaojauhetta enkä löytänyt sellaista edes nettikaupoista.

Vierailija

@ MirJam

Tumma kaakaojauhe tarkoittaa sitä ihan tavallista vanhoutenia tai vastaavaa erotuksensa niistä haaleanruskeista pikakaakaojauheista joissa on maitojauhetta ja sokeria.

Vierailija

Kauniita, mutta maku ei miellyttänyt

Yx herkkusuu

Todella hyvät "napit" tuli. Vaihdoin vehnäjauhot manteli-ja maissijauhoiksi ja pienensin rasvamäärää.
Eivät levinneet yhtään. Ihanan murea
lopputulos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.