
Tämä sitruunainen kakku on aikuiseen makuun! Kostutusliemi maustetaan limoncello-liköörillä sekä sitruunamelissalla. Kuohkea mutta täyteläinen kuorrutus ja täyte tehdään kemavaahdosta ja mascarponejuustosta.
Limoncello-mascarponekakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota (ø noin 20 cm) irtopohjavuoka.
-
Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Pese ja raasta sitruunan kuori.
-
Sekoita kuivat aineet ja lisää seos siivilän läpi munasokerivaahtoon. Lisää sitruunan kuoriraaste ja sekoita taikina tasaiseksi varovasti.
-
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 35–40 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna pohjan jäähtyä 15 minuuttia ennen kumoamista.
-
Keitä kostutusliemen aineita kattilassa noin 15 minuuttia keskilämmöllä. Siivilöi liemi ja anna jäähtyä.
-
Vaahdota kerma sähkövatkaimellla. Notkista mascarpone toisessa kulhossa ja sekoita kermavaahto joukkoon. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeksi kerrokseksi.
-
Kostuta alin kerros ja levitä pohjalle 1 ½ dl lemoncurdia. Levitä päälle puolet mascarpone-täytteestä. Toista sama seuraavan kakkulevyn kanssa. Kostuta myös ylin kakkupohja. Anna kakun vetäytyä peitettynä viileässä vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
-
Vaahdota kuorrutuksen kerma. Notkista mascarpone ja sekoita kermavaahto sen joukkoon. Levitä kuorrutus veitsellä tai sileällä lastalla kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku.