
Paahdetusta paprikasta ja tomaateista saa perunasalaatille upean syvänmakuisen pedin. Artisokka, oliivit ja kaprikset säväyttävät salaatissa, kun majoneesi kyllästyttää.
Välimerellinen perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin paprikakastike. Halkaise paprikat. Poista niistä siemenet ja valkoiset kalvot. Laita paprikat leivinpaperilla päällystetylle pellille tomaattien ja kuoritun valkosipulin kanssa. Valuta päälle öljyä. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Lisää pellille mantelit. Paahda vielä 5 minuuttia.
- Laita pellillä olevat ainekset tehosekoittimeen. Lisää melkein kaikki öljy, etikka ja mausteet. Aja karkeahkoksi tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on pestomaisen paksua.
- Puolita kypsät perunat tarvittaessa. Sipaise pintaan hieman öljyä. Paista perunoita muutama minuutti grillissä.
- Yhdistä perunat ja paprikakastike. Viimeistele oliiveilla, kapriksilla, artisokalla ja yrteillä. Tarjoa halutessasi viipaloidun minisitruunan ja juuston kanssa.