
Savun maku tarttuu parhaiten raakoina savustettuihin perunoihin. Polenta korvaa ruisjauhot ja antaa muikuille piristävää väriä.
Savustetut perunat, polentamuikut ja piimä-tillikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita tyhjä pelti uuniin ja kuumenna uuni 275-asteiseksi. Pese ja kuivaa perunat. Sekoita öljy ja suola kulhossa ja pyöräytä perunat öljyssä. Laita ne savustuspussiin, sulje pussi tiiviisti pakkauksen ohjeen mukaan ja siirrä kuumalle pellille. Savusta perunoita 15 minuuttia, laske sitten uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka savustamista 20–30 minuuttia perunoiden koon mukaan. Ota pussi uunista, mutta anna perunoiden vetäytyä suljetussa pussissa 10 minuuttia. Jos haluat savustettuihin perunoihin lisää väriä, paahda niitä vielä 200-asteisessa uunissa ilman savustuspussia noin 10 minuuttia.
-
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja sivele paperi öljyllä. Pyyhi muikut kuiviksi. Sekoita polenta ja mausteet kulhossa. Pyöräytä muikut polentassa ja laita pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes muikut ovat kypsiä ja pinta kauniin värinen.
-
Valmista kastike muikkujen paistuessa. Kaada piimä kulhoon. Hienonna noin 1 dl tilliä ja lisää se piimään. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi sitruunamehu joukkoon.
-
Tarjoa savustetut perunat polentamuikkujen ja piimäkastikkeen kanssa.
Vinkki Voit savustaa perunat kuumuutta kestävässä astiassa savustimessa, 30–40 minuuttia.