
Täytetyt jalapenot ovat täydellistä naposteluruokaa oluen kera vaikka saunailtaan. Suolaiset murennetut perunalastut tuovat ihanaa rapeutta suupaloihin.
Juustoiset ja rapeat täytetyt jalapenot, siitä ei leffaillan snakcsit parane!
Aineksiakaan et tarvitse kuin viisi, ja aikaa puoli tuntia.
Tuoreet jalapenot halkaistaan ja siemenet poistetaan. Jalapenot asetellaan riviin pellille ja täytetään. Sitten vain uuniin noin kymmeneksi minuutiksi ja valmista on. Täytteissä vain mielikuvitus on rajana. Helppo, maukas ja täyteläinen täyte syntyy tuorejuustosta, esimerkiksi paprikan makuisesta. Tuorejuuston joukkoon voi silputa hieman ruohosipulia tuomaan särmää.
Näissä jalapenoissa on kuitenkin vielä yksi niksi, joka tekee niistä vastustamattoman hyviä. Tuorejuustotäytteen päälle murustellaan juustoraasteesta ja sipseistä sekoitettu muru, joka luo rapean ja venyvän kuorrutuksen jalapenoille.
Täytetyt jalapenot
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise jalapenot ja kaavi siemenet pois. Laita chilit leivinpaperin päälle uunipellille.
-
Sekoita tuorejuuston rakenne rikki kulhossa. Hienonna ruohosipuli ja lisää se tuorejuuston joukkoon. Annostele tuorejuusto chilipuolikkaille kahden lusikan avulla.
-
Raasta cheddar ja murenna perunalastut käsin. Sekoita juusto ja perunalastut keskenään ja jaa seos chilien pinnalle. Paista uunissa 10–13 minuuttia, kunnes jalapenot ovat saaneet hieman väriä ja juusto sulanut. Tarjoa heti.
Kokeiltu ja todettu hyviksi! Kannattaa käsitellä jalapenoja käsineillä.