Viiden suora: reseptit arjen pyörteisiin vk 38

Kuvat
Tuuli Kanerva, Päivi Ristell, Tuomas Kolehmainen, Pia Arnould

Viisi viikoittain ilmestyvää arki-iltoja sujuvoittavaa reseptiä. Valittu sinua varten, jotta kaikki aika ei menisi reseptejä selatessa. Poimi resepteistä yksi, kaksi tai osta ainekset kaikkiin.

Viiden suoraan valittujen ohjeiden on tarkoitus tarjota helposti lähestyttäviä ideoita ja valmiita reseptejä, jotka sopivat kiireisen arjen pyörteisiin. Valtaosa resepteistä valmistuu nopeasti, noin puolessa tunnissa. Osa resepteistä kypsyy uunissa pidempään, mutta aktiivinen kokkausaika jää vain muutamaan minuuttiin.

Arjen ruoanlaittoa helpottavat myös reseptit, joiden raaka-aineiden määrä on rajattu vähäiseksi. Vähäinen määrä aineksia tarkoittaa usein myös edullisempaa hintaa. Mausta ei kuitenkaan tingitä!

Broccolini-herkkusienisalaatti

15 min
Tässä salaatissa riittää kontrasteja. Kylmä ja rapea jäävuorisalaatti yhdistyy lämpimiin kypsennettyihin mutta napakoihin broccoliineihin. Paistetut sienet tuovat reilusti makua, ja salaatin päälle ripoteltavat suolapähkinät lisärapeutta. Kermaisen täyteläinen miso-tahinikastike viimeistelee makuelämyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tästä reseptiin.

Piparjuurella maustettu lohikeitto

55 min
Lohifilee on tällä hetkellä arvokasta, joten siitä kannattaa valmistaa jotain hiukan arkista parempaa. Tämä piparjuurituorejuustolla maustettu lohikeitto on juuri sellainen astetta parempi versio tavallisesta lohikeitosta. Sipulien kuullotuksessa käytetään reilusti voita ja keitto saa piristysruiskeen valkoviinistä. Voin määrää voi halutessaan vähentää ja valkoviinin korvata tilkalla valkoviinietikkaa ja reilulla desillä vettä.

Tästä reseptiin.

Pikaviillokki

30 min
Kaupan kuuma grillibroileri pelastaa monelta viime hetken ruokapaniikilta. Siitä voi tehdä esimerkiksi kouluruokailuista tuttua kanaviillokkia. Kastike saa makua purjosta ja selleristä. Kastike suurustuu, kun vehnäjauhoja ja currya paistetaan pannulla hetki, jonka jälkeen kuuma kanaliemi kaadetaan joukkoon nauhana. Tärkeää on sekoittaa kastiketta samalla koko ajan. Viillokki on parasta riisin kanssa.

Tästä reseptiin.

Puolen tunnin sipulikeitto

25 min
Nimikin sen jo kertoo, tämä sipulikeitto ei tarvitse tunteja kestävää karamellisointia ja hauduttamista, mutta makua siinä kuitenkin riittää. Säästyt jopa kyyneleiltä, sillä keittoon käytetään pakastesipulikuutioita. Niiden karamellisoinnissa oikaistaan fariinisokerin ja mison avulla. Liemen lisäämisen jälkeen keitolle riittää vartin haudutus, minkä aikana ehtii gratinoida juustoleivät annosten kylkeen.

Tästä reseptiin.

Risotto

30 min
Risotto on ehkä hankalan ruokalajin maineessa, mutta tosiasiassa se on nopea, vain muutamia raaka-aineita vaativa ruoka, jonka voi muunnella sesongin mukaan sopivaksi. Tällä risoton perusohjeella onnistut ja voit lisätä siihen lopuksi oikeastaan mitä proteiinia vain haluat: esimerkiksi kanaa, mausteista makkaraa, sieniä, papuja tai tofua.

Tästä reseptiin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla