
Marinoi silakat ruotsalaisittain sinappisiksi ja murskaa potut muusin sijaan rustiikkiseksi krossiperunaksi. Yksinkertaista ja hyvää!
Paistetut sinappisilakat ja krossiperuna
Ainekset
Työvaiheet
-
Yhdistä kerma, sinappi ja suola kulhossa. Leikkaa silakkafileistä selkäevät pois. Laita kalat sinappikermaan ja nosta peitettynä jääkaappiin muutamaksi tunniksi. (Voit antaa silakoiden maustua halutessasi seuraavaan päivään.)
-
Kuori perunat ja palsternakat. Paloittele ja keitä ne vähässä, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta vesi pois. Sulata voi, hienonna ruohosipuli ja raasta piparjuuri. Lisää kattilaan kaikki ainekset. Painele perunoiden ja palsternakkojen rakenne rikki huolimattomasti.
-
Yhdistä korppu- ja ruisjauhot laakeassa kulhossa. Nostele marinadista kaksi kalafileetä kerrallaan, valuta ne ja paina vastakkain. Pyörittele tuplafilee jauhoseoksessa. Tee samoin kaikille kaloille.
-
Paista leivitetyt silakat pannulla kypsiksi voi-öljyseoksessa keskilämmöllä, noin 3–5 minuuttia per puoli. kypsiksi. Viimeistele halutessasi ruohosipulilla ja valuttamalla päälle voisulaa tai ruskistettua voita. Tarjoa sinapinsiemenkurkkujen kanssa (ks. ohje).
Vinkki Voit käyttää palsternakan tilalla saman määrän jotain muuta vaaleaa juuresta.
Mummon sinapinsiemenkurkut
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa kurkku juustohöylällä lastuiksi tai veitsellä haluamaasi muotoon.
-
Laita vesi, sokeri, etikka, sinapinsiemenet ja suola pieneen kattilaan. Lämmitä seosta, kunnes sokeri liukenee. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Yhdistä liemi ja kurkut. Anna maustua vähintään 15 minuuttia.