klo 7:00 | 28.6.2023

Silppua perunasalaatin joukkoon sipulinvarsia tai ruohosipulia, mitä vain kasvimaalta löytyy. Varhaisperunat ja maalaisleipä imaisevat kaikki herkulliset maut.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo
Perunapanzanella
Ainekset
800
g
varhaisperunoita
4
paksua siivua vaaleaa leipää
3
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllyssä
1
l
pinaatinlehtiä
1
ruukku
basilikaa
4
kevätsipulin vartta
luomuorvokkeja
Kastike
1
dl
oliiviöljyä
2½
rkl
vaaleaa balsamicoa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
oliiviöljyä paistamiseen
orvokkeja koristeluun
Työvaiheet
- Pese ja keitä perunat.
- Kuutioi tai revi leipäviipaleet paloiksi. Kuori ja silppua valkosipulit. Lisää paistinpannulle öljyä ja leipäkuutiot. Paista leipiin rapea pinta. Lisää valkosipulit ja jatka paistamista miedolla lämmöllä muutama minuutti. Varo, etteivät valkosipulit pala. Nosta leivät ja valkosipulit kulhoon odottamaan.
- Lohko perunat. Paista ne öljyssä kullanruskeiksi. Ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Kumoa perunat leipäpalojen joukkoon.
- Sekoita kastikeainekset. Lisää kastike perunoiden ja leipien päälle. Anna maustua 30 minuuttia välillä käännellen.
- Pese ja revi pinaatti ja basilika. Silppua sipulinvarret. Sekoita ne perunoiden ja leipien joukkoon. Koristele salaatti orvokeilla.
Vinkki! Juhlaruoka pelastaa hävikiltä. Lohko salaattiin yli jääneet perunat ja paista kuivahtaneet leivät rapeaksi.