
Savun aromi tuo kesän. Kypsennä kesäkurpitsaa, munakoisoa ja kukkakaalia muiden grillattavien kaverina. Saat lautaselle ihania uusia makuja.
Unohda kesällä kylmä kurkku- ja tomaattisalaatti ja heitä vihannekset kulhon sijaan grilliin. Torit ja vihannestiskit pursuavat monenlaista grillattavaksi sopivaa, kuten kesäkurpitsaa, parsa- ja kukkakaalia, munakoisoa ja herkkusieniä. Lähes kaikki kasvikset sopivat valmistettavaksi lempeän hiilloksen päällä, mutta paras tulos syntyy vähänesteisillä kasviksilla.
Grillikasvisten maustamisessa vain taivas on rajana. Erityisen helpolla pääset, jos nappaat kaupasta mukaan valmismarinadin. Erilaiset barbeque-kastikkeet antavat täyteläistä makua myös kasviksiin. Kokeile myös jälkimarinadia: Grillaa kasvikset sellaisenaan ja sekoita mausteöljy niihin heti grillauksen jälkeen.
1 Kasviskiharanyytit
Kasvikset mehevöityvät nyyteissä ja niiden maku on parhaimmillaan, kun niissä on hieman purutuntumaa vielä jäljellä. Eilisen ylijäämäperunat ovat loistosyy kokata meheviä kasvisnyyttejä.
2 Grillatut kesäkurpitsat ja kukkakaalimuru
Paras lopputulos kesäkurpitsoista syntyy grillissä. Simppelisti maustetut, karamellisoituneet kesäkurpitsat ovat herkullisia ja todellista pikaruokaa.
3 Hiilloksen hedelmät
Kuumaa ja kylmää – ihan täydellistä kesäjälkiruokaa. Tarjoile hiilloksen hedelmät kuumina jäätelön, kinuskikastikkeen ja pähkinöiden kera. Koristele annokset mintulla.